Fredag aften endte i forløsning, da samtlige partier i Fredericia Byråd fik enderne til at mødes. Budgettet for 2020 er indgået, til stor glæde hele vejen rundt. Partierne beretter om til tider ‘umulige forhandlinger’, men i sidste ende fandt de enighed på tværs.

“Jeg vil gerne starte med at sige et varmt tak til alle mine 20 kolleger i byrådet”, indledte Borgmester Jacob Bjerregaard, og fortsatte: “Det har været anderledes end det plejer, men det resultat vi står med nu kan vi godt være stolte af”.

“Der er ingen tvivl om, at vi som kommune lukrerer på, at vi har en god økonomi, hvor andre kommuner er ude at spare. Det betyder, at vi har fået lov til at bruge flere penge på service end forventet. Det gør, at vi kan lave et budget hvor vi har kunnet pille langt det meste ud af mulighedskataloget, som vi synes havde for høj en pris for folk”, forklarede Borgmesteren i forbindelse med offentliggørelsen af Budgetforliget for 2020.

“Vi laver et solidt løft af vores velfærd. Noget af det er for at sikre retvisende budgetter, det er vigtigt, og vi har også forpligtet hinanden til at sikre den stabile økonomistyring i årene fremover på alle velfærdsområder”, fortsatte Jacob Bjerregaard.

Se hele Borgmester Jacob Bjerregaards præsentationstale i videoen ovenfor her. Du kan se et mere dybdegående interview med Borgmesteren om budgetforliget her.

V: Retvisende budgetter giver ro i fremtiden

“Jeg vil gerne kvittere Jacob (Bjerregaard, red.) for et rigtig fint forløb. Det har været konstruktivt og med en god dialog. For Venstre har det betydet utroligt meget, at vi er gået konstruktivt til værks. Det handler om at Fredericia skal vinde, og ikke det enkelte parti. Vi skal stå samlet for den fortsatte udvikling af Fredericia”, lød det blandt andet fra Venstres gruppeformand, Peder Tind.

“Vi er kommet med egne finansieringsforslag, for en ting er nogle idéer, men der skal penge med. Vi ved allesammen, at der er ikke noget der er gratis. Noget af det der har været vigtigt for Venstre har været, at vi får retvisende budgetter. Vi tror også, at vi kommer til at glæde os over det i de kommende år, hvor vi kan leve under de gode budgetter der er retvisende”, fortsatte han.

Du kan høre mere om Peder Tind og Venstres syn på forhandlingerne og det endelige forlig ved at se videoen ovenfor.

DF: Tak til Borgmesteren for at lytte

“Jeg var noget nervøs for, hvordan vi skulle nå til det her sted”, indledte Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen. “Men du har virkelig lagt dig i selen og lyttet til os. Jeg synes vi har haft konstruktive møder, og det stykke papir du er kommet frem med her i dag, det fortjener ros”, fortsatte Eilersen.

“I Dansk Folkeparti vil jeg gerne fremhæve de ældre, for de betyder meget for os. Vi er utroligt glade for, at vi fik det landet hvor vi gjorde. En af de store ting som jeg har været meget bekymrede for var den her gæld, som vi havde oparbejdet. At vi nu kan sløjfe den og starte på en frisk – og dermed få budgetterne til at hænge sammen uden et efterslæb, det gør at der kan komme ro på”, lød det videre fra Dansk Folkepartis Gruppeformand.

Du kan se hele Susanne Eilersens tale ved præsentationen i klippet ovenfor.

Ø: Det var en svær opgave

“Det var en svær opgave der lå foran os, hvis jeg skal være helt ærlig. I Enhedslisten var vi ikke særligt optimistiske, så det er en rigtig dejlig følelse, at vi kunne stå her i dag. Ikke kun fordi vi er med, for det er i sig selv ikke et mål, men fordi vi faktisk løfter velfærden med 1,7%. Det er markant, og det er dejligt”, lød det blandt andet fra Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz.

“Jeg vil især fremhæve Ungdommenshus, Den Matrikelløse Klub og i det hele taget området omkring de unge, hvor vi har været dybt bekymrede for, om man var ved at barbere et område der i forvejen var langt nede”, sagde Cecilie Roed Schultz og fortsatte:

“Det har vi fået reddet, og vi har endda fået tilført flere midler til området. Det er vi enormt stolte og lettede over. Det forestiller vi os også, at de medarbejdere der er på området og alle de unge er”.

Du kan se meget mere fra Cecilie Roed Schultz’ tale ovenfor her.

S: Det største løft i mange år

“Jeg vil gerne kvittere for samarbejdet. Vi har haft den alvorlige tone på, men vi har formået at smile og gøre det i en god stemning – også selvom det ikke altid var lige behageligt. Jeg vil også benytte chancen for at kvittere til min egen gruppe. Den opbakning der har været der, og at vi kan rumme et så bredt forlig som vi kan, det er jeg meget taknemmelig over”, lød det blandt andet fra Socialdemokratiets gruppeformand, Søren Larsen.

“Jeg har fået at vide, at det her er det største løft i mange år for Fredericia Kommune. Vi kan tilføre de ældre, vores børn og unge – og ikke mindst misbrugsområdet – og samtidig vækste og udvikle byen, det er helt fantastisk”, fortsatte Søren Larsen.

Løsgænger: Fik indflydelse og blev hørt

“Det jeg særligt hæfter mig ved er tilrettelæggelsen af hele processen. Jeg kunne godt have forestillet mig, at vi havde haft hyl og skrig, men det er ikke det der er sket. Det har været en ordentlig og værdig proces – og vi står jo trods alt med Fredericias drift. Det skal vi gøre ordentligt, ellers går det udover mange mennesker”, sagde Byrådets løsgænger, Karsten Byrgesen.

Du kan se flere reaktioner fra Karsten Byrgesen i klippet ovenfor.

www.fcfredericia.dk