Forfatterne af Fredericia KFUMs 100 års jubilæumsbog har doneret overskuddet af bogen til et ungdomsstævne i fodboldklubben.

Der er ikke meget aktivitet i KFUM Parken tirsdag formiddag, hvor vi befandt os i parken, men det bliver der i august, når Sydbank Opstart Cup 2019 afvikles i weekenden d. 17. og 18. august.

Jeg ankom som den første i KFUM Parken klokken 10:55, og lige efter kom Per Skovsen rullende i sin bil. Solen bagte ned fra en nærmest skyfri himmel, og man fristes til at hoppe i fodboldstøvlerne og banke til en bold på den indbydende kunstgræsbane foran klubhuset.

Johnny Gilberg kom et par minutter efter, og på slaget 11:00 kom Stephan Klavsen traskende.

Vi satte os til rette ved borde-bænkesættet ude foran klubhuset, hvor der var skygge og så gik snakken ellers i gang.

Per og Johnny er begge en del af forfatterteamet til KFUMs 100 års bog, og Stephan er stævneleder for Sydbank Opstart Cup. Med sig til KFUM Parken havde Per og Johnny et bevis på, at bogen har givet et overskud på 7.982 kroner, og de penge går til ungdomsstævnet.

Per, Stephan og Johnny ude foran KFUM Parken. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Der kommer på den anden side af 1000 børn til stævnet herude, og så kommer der pårørende oveni, så der bliver gang i den. Vi har pokaler til alle, der spiller til og med fem mands, og det koster jo den slags, så alle penge, der går vores vej, er kærkommen og vi er rigtig glade for bidraget,” siger Stephan.

“Vi har gjort det her fordi, at vi er gamle KFUM’ere lige ind i hjertet. Vi var enige om, vi gerne ville gøre noget for vores gamle klub med overskuddet. Det er begrænset, hvad der er af overskud på bogen, da trykket var dyrt, men vi ville finde et KFUM-arrangement af en art, og ville støtte det. Overskuddet skal gå til det her stævne, fordi det er mest relateret til det KFUM, som vi vil,” siger Per og blive suppleret af Johnny:

“Det her er lige i vores ånd, hvor der er liv i KFUM Parken, så det var helt klart det, at overskuddet skal gå til,” forklarer Johnny.

Inden vi forlod KFUM Parken fortalte Per og Johnny, at de håber at finde tid i kalenderen til at kigge forbi til Sydbank Opstart Cup.

Vi ser frem til stævnet og påskønner, at overskuddet af KFUMs jubiklumsbog går til et godt formål som dette, der støtter foreningslivet, som lever i bedstevelgående i Fredericia KFUM.

http://bit.ly/sofielindelecture