Iben Mondrup har skrevet en rystende god roman om et grønlandsk søskendepar, der bliver adopteret af et dansk ægtepar – med store menneskelige konsekvenser til følge. Du kan høre hende fortælle om arbejdet med romanen, når hun tirsdag den 3. november gæster KulturØen.


Tabita på 5 år og hendes lillebror Vitus på 1 bor sammen med deres mor og bedstemor i Upernavik i midten af 1960´erne. Efter en ulykke i familien bliver de to børn adopteret af det danske handelsbestyrerpar Eva og Berthel, som ikke selv kan få børn. Eva og Berthel tager børnene med til Danmark, hvor de skal lære at lægge afstand til alt, hvad de hidtil har kendt.

‘Tabita’ har høstet store anmelderroser, og tirsdag den 3. november kl. 19.30 kan du på KulturØen høre Iben Mondrup fortælle om arbejdet med den hjerteskærende roman.


At gøre et barn fortræd
Iben Mondrup er selv opvokset på Grønland, som en stor del af hendes samlede forfatterskab også knytter sig til. Med romanen ‘Tabita’ har Iben ønsket at fortælle om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor man troede, at man gjorde noget godt for de grønlandske børn, men hvor det alt for ofte netop var børnene, der kom til at betale prisen. Og den var høj.

Det er tirsdag den 3. november kl. 19.30, du kan møde Iben Mondrup, når hun besøger KulturØen. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer