Norskfødte Maren Uthaug kommer til KulturØen og fortæller om sin anmelderroste og prisnominerede roman “Hvor der er fugle”. Historien bygger bl.a. på et fascinerende fyrtårn og en oldefar, der var om sig.

Mange kender sikkert Maren Uthaugs sjove tegneseriestribe “Ting jeg gjorde”, som dagligt optræder i Politiken. Og efterhånden har Uthaug også slået sig fast som en populær og elsket forfatter af romaner, som er lige dele rystende og underholdende. Dette gælder i særdeleshed for hendes seneste roman “Hvor der er fugle”, som både læsere og anmeldere har imod med begejstring. Kom og hør Maren Uthaug fortælle om sit arbejde med bogen, når hun lægger vejen forbi KulturØen den 6. marts.

Familien, fortielser og et fyrtårn

Ud for den norske by Uthaug ligger et fyrtårn. Johan drømmer om at blive fyrpasser på fyret, men det kræver, at han er gift. Han gifter sig derfor med præstedatteren Marie, selvom han elsker Hannah. Johan og Marie får datteren Darling, men intet lader rigtigt til at flaske sig. Romanen handler i høj grad om hemmeligheder og fortielser, for som historien skrider frem, viser det sig, at ingenting helt er, som man troede. Og det gælder både for læseren og romanens personer.

Virkeligheden som inspiration

Maren Uthaug, der er født i Norge i 1972, er dykket ned i sin egen familiehistorie i sit arbejde med romanen. Bl.a. har hendes meget kvindeglade oldefar, som i sin tid modtog bøder for sin svaghed, da han simpelthen viste sig at være far til et hav af børn, været til stor inspiration for romanfiguren Fede. Og også den skønne Hannah, som Johan er forelsket i, er rundet af en person fra Maren Uthaugs egen familie.

Også fyrtårnet ud for den norske kyst ved byen Uthaug har med sin ensomme beliggenhed inspireret Maren Uthaug til at skrive “Hvor der er fugle”. Men hvor meget og hvor lidt, der har rod i virkeligheden, kan du først endeligt så svar på, når Maren Uthaug kommer til Middelfart og fortæller, og det gør hun tirsdag den 6. marts kl. 19.30. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk

Vi varmer op til Maren Uthaug

Som optakt til foredraget med Maren Uthaug holdes der Åben Læsecafé onsdag den 28. februar kl. 11-12 på KulturØen, hvor vi naturligvis skal tale om “Hvor der er fugle”. Bogen kan lånes på biblioteket på KulturØen ved henvendelse i skranken på 1. salen. Læsecaféen er åben for alle. Det er gratis at deltage, og der kræves ikke tilmelding.