Under Coronalukningen blev hver anden dansker sendt hjem fra arbejde for at arbejde hjemmefra, og det berørte naturligvis rigtig mange mennesker i Fredericia Kommune. Selvom det kan være svært at finde noget positivt ved Corona-nedlukningen, så viser en undersøgelse fra Gallup, at hver tredje dansker har været glade for at arbejde hjemme, men der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra, og dem skal vi se nærmere på herunder.

Ulempen ved at arbejde hjemme

Da det først blev meldt ud tilbage i marts måned, at rigtig mange danskere fremover måtte forberede sig på at skulle arbejde hjemme fra, var der først og fremmest mange, der så det som en stor udfordring, der kunne gå hen og blive svær at overkomme.

Når både børn og voksne pludselig bliver sendt hjem fra institutioner og arbejde, så er der naturligvis meget logistisk, der skal gå op, for at få hverdagen til at hænge sammen. Det er klart, at det langt fra er alle, der synes, at det er lige nemt.

I en husstand med to voksne og mindre børn, kan det især være svært at få hverdagen til at gå op, når der både er arbejde, der skal laves og børn, der skal passes. Derudover mister man naturligvis også det sociale element, som for mange er en vigtig del af det at gå på arbejde.

Udover det logistiske og det sociale der skal gå op i en højere enhed, så kan det også være svært at skabe en balance mellem fritid og arbejde, når sfærerne mellem de to pludseligt bliver sløret. Det kan være svært at slippe arbejdet, når det hele tiden er indenfor rækkevidde, særligt hvis man en fleksibel arbejdsdag, hvor man selv kan tilrettelægge, hvornår specifikke arbejdsopgaver skal laves.

På trods af de mange udfordringer ved at arbejde hjemme, så er der alligevel mange, der har været glade for denne arbejdsform, og derfor skal vi selv lidt nærmere ved de positive aspekter af hjemmearbejde.

Fordelene ved at arbejde hjemme

Ifølge Gallups undersøgelse, så er nogle af fordelene ved hjemmearbejdet blandt andet, at effektiviteten stiger. Det kan der ifølge undersøgelsen være flere årsager til, men et bud herpå er, at hjemmearbejde giver mere plads til fordybelse, hvilket højner koncentrationen. Derudover er der i periode med hjemmearbejdet blevet målt færre sygedage.

For familier med børn har nogle af fordelene også vist sig at være, at det giver mere tid sammen med familien, særligt hvis man bor et stykke væk fra sin arbejdsplads, da man derved slipper for at bruge tid på at pendle frem og tilbage.

Uanset om man har børn eller ej, så kan det selvfølgelig være en fordel, at man pludselig ikke spilder så meget tid på transport, tid som kunne være bedre brugt andetsteds.

Den tid du sparer på transport, kan du eksempelvis bruge på spillehallen, hvor du kan spille online casino. Spillehallen kan også være et positivt afbræk, hvis du har svært ved at holde fri, når du har fri, da man hurtigt bliver opslugt af de mange sjove spillemaskiner, der kan lede tankerne væk fra arbejdet.