På et pressemøde har Statsminister Mette Frederiksen fortalt, at der er kommet et forbud mod at se mere end fem personer. Desuden øges afstandskravet til to meter.

På pressemødet fortalte Statsministeren, at Danmark er gået i niveau fem, som er det højeste risikoniveau i Danmark.

»Vi er igen nødt til at skærpe indsatsen. Derfor vil vi sænke forsamlingsforbuddet til fem personer og komme med nye tiltag,« sagde Mette Frederiksen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller, at det er den engelske variant af Covid-19, der har fået Regeringen til at reagere.

»Udviklingen i Storbritannien viser, hvor farlig denne variant er. Kapaciteten i sygehusvæsnet er under massivt pres. De restriktioner, vi indfører i Danmark, gør, at vi kan undgå den situation,« sagde Heunicke.

Sydafrikansk variant

Foruden den omtalte engelske variant af Covid-19 er der kommet en meget smitsom variant i Sydafrika, men Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, fortæller, at den ikke er blevet registeret i Danmark endnu. Til gengæld fortæller direktør for Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz, at vaccinen ser ud til at virke mod den engelske variant.

Lukning for tilskuere til professionel idræt

De nye restriktioner betyder, at der lukkes ned for tilskuere til professionel idræt, fortæller Magnus Heunicke.

Nyt forsamlingsforbud lukker stort set hele foreningsidrætten ned

Nedsættelsen af forsamlingsforbuddet til fem personer betyder, at foreningsidrætten reelt er lukket ned. Men den satser på et stærkt comeback.

Forsamlingsforbuddet bliver sat yderligere ned fra 10 til 5 personer. Det indebærer bortset fra nogle enkelte undtagelser en reel nedlukning af foreningsidrætten i Danmark. I forvejen var indendørs idræt lukket ned i forbindelse med de hidtidige restriktioner, men i f.eks. en del fodboldklubber har man fortsat trænet udendørs i grupper af maksimalt ti personer – den mulighed forsvinder nu.

”Vi har forståelse for indførelsen af restriktionerne, men det smerter mig utrolig meget, at foreningsidrætten nu stort set bliver lukket helt ned. Det er en forfærdelig situation for alle medlemmerne og de frivillige kræfter, der er trukket så mange veksler på i det seneste år,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for DIF.

For hver dag, der går, bliver flere og flere danskere vaccineret mod Covid-19, så der er også et lys i horisonten.

”Nu må vi bide i det sure æble og stå situationen igennem. Forhåbentlig betyder den igangværende vaccinationskampagne, at situationen snart ændrer sig til det bedre, og at restriktionerne for foreningsidrætten kan hæves tidligere, end vi oplevede det i foråret,” siger Morten Mølholm Hansen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer