En forbedring af bussernes køreplan blev vedtaget på mandagens Byrådsmøde. Det primære fokus var på, at det skal være nemt at komme til Sundhedshuset med offentlig transport og det skal være nemmere at komme til uddannelsesstederne fra Taulov og Skærbæk.

Et af de helt store fokuspunkter i valgkampen var den kollektive trafik, og det var allerede oppe at vende på Byrådsmødet mandag, da ændringer til planen i 2018 allerede skal indgives nu.

De største fokuspunkter lå på, at der skal indføres et stoppested ved Sundhedshusets hovedindgang Dronningensgade. Derudover skal ruterne fra Taulov og Skærbæk mod uddannelsestederne forbedres.

Teknik og Miljø indstillede en tilføjelse af afgang kl. 11.54 samt 12.24 med linje 2, således at den ”manglende” afgang til middag på hverdage busbetjenes. Dette vil bl.a. forbedre betjeningen af Fredericia Idrætscenter.

Ved linje 3 skal et stoppested på Erritsø Bygade v. Tonne Kjærsvej nedlægges af hensyn til trafiksikkerhed og på baggrund af en borgerhenvendelse. Ca. 150 meter fra dette på Tonne Kjærsvej er der et stoppested, som i forvejen bruges ofte, da det er beliggende lige overfor skolen.

Den sidste ændring vil ske i linje 7, hvor Miljø og Teknik på baggrund af et ønske om forbedret bybusbetjening af Sundhedshuset er det undersøgt, om der kan etableres busbetjening ved Sundhedshusets hovedindgang i Dronningensgade. Dette vil være muligt med linje 7, hvis ruteforløbet på denne ændres i et andet området for at skabe den nødvendige tid et lidt længere forløb ved Sundhedshuset.

Ændringerne på de pågældende linjer skal realiseres med virkning fra sommeren 2018, mens Teknik og Miljø vil igangsættes en undersøgelse af mulighederne for at etablere en skolebusrute fra Taulov og Skærbæk, idet et forslag til rute og økonomiske konsekvenser præsenteres udvalget i foråret 2018.

Et enigt Byråd vedtog Teknik og Miljøs forslag.

“Byrådet vil arbejde meget med kollektiv trafik. Det er med i budgetplanlægning og var et stort emne i valgkampen. Køreplansændringer fra ’18 skal ind allerede nu. De mindre  justeringer og større opgaver vil komme senere. Noget af det vigtigste er busbetjening af Sundhedshuset. Sundhudshuset og den sydlige del af byen skal have en bedre betjening, og det sker uden det går ud over andre dele af byen. Vi kommer til at arbejde meget med den kollektive trafik,” sagde Socialdemokrakternes Christian Bro, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Fra Byrådssalen kom der efterfølgende en kommentar fra Enhedslistens Cecilie Roed Schultz, der også er medlem af Miljø og Teknik:

“Enhedslisten er begejstret for, at man ikke sidder med benene over kors. Vi retter til efter nogen af de kommentarer, som vi fik i valgkampen, hvor vi fik mange kommentarer. Det er rettidigt omhu at kigge på det allerede nu ved første lejlighed. Det store ryk må vente på sig,” fortalte Cecilie Roed Schultz inden Venstres Kenny Bruun Olsen, som i lighed med Roed Schultz og Bro, er medlem af Miljø og Teknik:

“At dømme fra hvad der blev sagt i valgkampen, skal der gøres noget ved den kollektive trafik. Vi har givet hinanden håndslag på, at det er noget vi skal gøre og noget vi skal se på. Der er mange ting, der skal gøres bedre,” udtalte Kenny Bruun Olsen.