Somalisk Kulturforening på Vesterbrogade i Fredericia er kommet i politiets søgelys, efter underretninger til kommunen om, at stedet skulle drive Koranskole, og at flere af stedets børn skulle have været udsat for vold af en imam, der skulle have tilknytning til stedet.

Men ifølge den Somaliske Kulturforening er de påstande det rene vås, da stedet udelukkende bruges til at lave aktiviteter med børnene, hvor de støtter og hjælper børn og unge med blandt andet deres lektier.

– Der er hverken Koranskole eller imam hos os. Somalisk Kulturforening drives af frivillige kræfter, og alle er velkomne til at besøge os. Vi har intet af skjule. Hvorfor der er kommet de underretninger, er vi uforstående overfor, siger flere af forældrene til Fredericia Avisen.

Forældrene er bekymrede for deres børn, da flere af dem har været slæbt til afhøring ved politiet – uden af forældrene er blevet underrettet om det med det samme. Børnene er blevet afhentet på deres skole af uniformerede betjente og kørt til Børnehuset i Odense, hvor de er blevet afhørt af politiets særligt uddannede videoafhørere i Børnehusets særligt indrettede videorum. Først bagefter er forældrene blevet underrettet af politiet, der også har afhørt forældrene.

Vicepolitiinspektør og leder af Lokalpolitiet i Fredericia, Peter Balsgaard, må ikke udtale sig om de konkrete sager, men generelt siger han, at det er normal procedure, når børn skal afhøres af politiet i sådanne sager.

Flere af børnene, som er i otte års alderen, er nu så skræmte, at de ikke tør gå i skole. De er bange for, at de igen bliver slæbt til afhøring. Ifølge forældrene er der ingen, som er sigtet i sagerne.

Flere fredericianske lokalpolitikere har i årenes løb haft tilknytning til Somalisk Kulturforening. Blandt dem er byrådsmedlem Frances O’Donovan (V), som ikke kan genkende påstanden om, at Somalisk Kulturforening skulle drive en koranskole.

– Det er et par år siden, at jeg sidst har besøgt foreningen. Men jeg har aldrig bemærket noget i den tid, da jeg besøgte foreningen. De er flinke og rare mennesker, siger Frances O’Donovan (V).

Det har ikke været muligt for Fredericia Avisen, at få en kommentar fra Fredericia Kommune. Ej heller fra Ullerup Bæk Skolen – Afd. Skjoldborgsvej, hvor de berørte børn går i skole og hvor indberetningen til myndighederne skulle stamme fra.

Fredericia Avisen følger sagen.