I dag blev der truffet en afgørelse om, hvor den midlertidige løsning for Frederiksodde Skolen i Fredericia. Løsningen bliver på Kommunikationsvej, og det er første delmål for forælderen Sune Nørgaard Jakobsen, der har været aktiv i debatten om løsningen.

Torsdag skulle det afgøres. Bliver det i Bøgeskov eller på Kommunikationsvej, at der skal laves en midlertidig løsning? Svaret blev, at et enigt børne- og skoleudvalg blev enige om den sidstnævnte løsning, der betyder, at: 

  • Frederiksodde Skolens afd. B’s basisafdeling (forventet 40-45 elever) eller talentklasserne (3 årgange a 2 klasser) på afd. Nørre Allé fra skoleåret 2022/2023 flytter til en plads ved Kommunikationsvej/Lumbyesvej.
  • Løsningen gør det muligt for alle elever og undervisere at forblive relativt tæt på deres nuværende fællesskaber, men det vurderes i praksis stadig at blive en selvstændig ”satellit”.
  • Faglokalerne på afd. Nørre Allé vil skulle bruges, som derved ikke aflastes for presset herpå.
  • Frederiksodde Skolen bevarer alle deres undervisningslokaler på Ullerupdalvej eller overtager de undervisningslokaler, som talentklasserne bruger – til gavn for bl.a. afd. C og D.

På Kommunikationsvej skal den midlertidige løsning være. (Foto: AVISEN

– Som udgangspunkt er jeg glad. Jeg er glad for, at man har valgt at lytte til skolens ledelse, til de ansatte og ikke mindst børnene selv, i stedet for, at der blev lyttet til forvaltningen, siger Sune Nørgaard Jakobsen.

Op til beslutningen har der været dialogmøder, hvor Sune har deltaget i det ene.

– Jeg var lunken omkring dem, da man på invitationen havde inviteret ti fra hver skole. Jeg tænkte derfor, hvor meget dialog der var over det. Det, der gjorde størst indtryk på mig, var elevrådet fra Frederiksodde Skolen, der fortalte om, hvad de ønskede, og hvor svært det ville være at komme til Bøgeskov. Der fik jeg en klump i halsen, og det tror jeg også, at nogle udvalgsmedlemmer fik, siger Sune Nørgaard Jakobsen, der tror, at elevernes fortælling gjorde en forskel:

– Absolut, men det er bare en lille del af det. Det er et problem ud af mange. Flere har to eller tre skoleskifte bag sig, og vi har at gøre med børn, der svært ved nye rammer.

Sagen omkring Frederiksodde Skolen er langtfra ny. Sune Nørgaard Jakobsen har derfor i længere tid kæmpet en kamp for en løsning, der kom eleverne til gode.

– Da jeg blev bekendt med situationen, var jeg politisk aktiv og jeg kan se, at da min egen datter startede var de fire i klassen, og nu er de ni. Jeg kan se, at det er et problem. I dag er der stemt for en midlertidig løsning, men jeg har blikket rettet mod den permanente løsning. Jeg er ikke ovenud begejstret. Vi har skullet vælge mellem to ting, og vi har valgt det mindst generende. Det er jeg taknememlig overfor, siger han og slutter med at fortælle om optimal permanent løsning:

– Det optimale er, at man beholder fagligheden intakt. Pædagogerne og underviserne gør et stort stykke arbejde, og de er eksperter på børnene. Det er første prioritet, at de forbliver sammen. I rammerne må vi kigge fremad. I næste uge skal der findes en ny skolebestyrelse på Frederiksodde, og der har jeg meldt på banen, da jeg tror, at det er vigtigt med en vagthund på sidelinjen, der ser om forvaltningen opfører sig ordentligt. Den her sag er ikke afsluttet endnu – vi har kun nået et delmål, slutter Sune Nørgaard Jakobsen.