Mange slag har fundet sted mellem KIF Kolding og FHK, men det er en del år siden sidst. For første gang siden d. 1. december 2010 gæster den fredericianske håndboldhær Kolding Hallen, som blev indtaget ved daværende lejlighed. FHK-træner Jesper Houmark håber på en gentagelse i dagens opgør.

29-31. Det endte den sidste kamp spillet i Kolding Hallen mellem KIF Kolding og FHK, og det var en historisk sejr, da FHK ikke havde sejret på udebane mod Kolding i rigtig mange år på daværende tidspunkt.

Det er over otte år siden sidst, at KIF Kolding og FHK’s bedste mandskaber spillede mod hinanden, og meget er sket siden dengang.

FHK har været nede at vende i Jyllandsserien, KIF nåede at hedde København, Boesen-klanen er væk og KIF’s sportslige status i dansk håndbolds top er dalet. Magtforholdet mellem KIF og FHK, der siden starten af 80’erne har været med KIF som storebror, er ved at vende.

Der blæser positive vinde over FHK, mens det ser mere skrantende ud med Kolding, og med historikken og rivaliseringen i baghovedet glæder Jesper Houmark sig til dagens opgør.

“Jeg glæder mig helt vildt, og det er jeg ret sikker på alle på vores hold gør,” siger Jesper Houmark med et smil og kommer ind på, hvad det betyder, at det er et lokalopgør med stor opmærksomhed:

“Jeg tror, at det betyder vi er ekstra tændt. Der er kriller i maven og man vil virkelig gerne vinde,” siger han.

FHK’s trup er ikke blandt de ældste i Primo Tours Ligaen. FHK har indtil videre i sæsonen benyttet sig af 15 spillere, og gennemsnitsalderen på dem er 25 år. Det er i den lave ende, når man sammenligner med andre mandskaber, blandt andet KIF Kolding, som har rutinerede profiler i form af blandt andet Anders Petersen (36 år), Chris Jørgensen (32 år), Troels Jørgensen (31 år), Olafur Gustafsson (30 år) og Mathias Thynell (29 år). Det er dog ikke noget, som Jesper Houmark ser som et issue.

“Vi har set, at vores trup har præsteret, når presset har været størst. Der har været pres på, når vi har spillet tv-kampene på hjemmebane, og det er i de kampe, hvor vi har præsteret bedst så jeg vil sige, at vi står godt stille – også selvom Kolding er rutinerede,” siger Houmark.

FHK er på 12. pladsen forud for opgøret med tre point, og på 14. pladsen er KIF Kolding med et point, men Jesper Houmark er ikke i tvivl om, hvem der er favorit.

“Kolding er helt klart favoritter, når de er på hjemmebane. Det vil de altid være mod os, selvom man ser, at de har kæmpet med tingene i starten starten af sæsonen. Spillerne og trænerne kæmper med at lære hinanden at kende, men de har et godt hold. Andreas Flodman er den mest scorende højre fløj i ligaen, og Thynell lavede ti mål i gennemsnit i SønderjyskE. Chris Jørgensen har haft en sæson i Ligaen med over 200 mål, og de har et rutineret målmandspar. Så Kolding er bestemt favoritter mod os,” siger Jesper Houmark.

Fredericiansk invassion kan give ekstra procenter spillemæssigt

Det har været en hel almindelige træningsuge for FHK-mandskabet, men når man snakker med folk på ledelsesgangen har Jesper Houmark godt kunne mærke, at der venter noget specielt i dagens kamp.

“Der er en stemning og energi omkring det, men det har ikke ramt os som trup på samme måde i truppen. Når jeg taler med folk kan man godt mærke det, ellers er det ikke noget vi tænker på,” forklarer FHK-træneren.

Hvor sjov bliver kampen, tror du?

“Der er ingen tvivl om, at det bliver mega sjovt. Det bliver den sjoveste udekamp i sæsonen,” slår Jesper Houmark fast.

Til de hidtil tre spillede hjemmekampe i sæsonen har FHK haft opbakning på lægterne fra Vejle Idrætsefterskole, hvor Jesper Houmark er lærer. Det vil også være tilfældet i dag.

“KIF inviterer til hver kamp efterskolerne i området til at komme, og det har vi taget imod med kyshånd. Jeg har sørget for, at billetterne er i Fredericia-enden. Jeg ser frem til den stemning, som de kommer til at skabe med de mange øvrige Fredericia-fans, det kan være med til at give os de sidste procenter,” slutter Jesper Houmark.

Kampen mellem KIF Kolding og FHK fløjtes i gang klokken 16:10.