Fredericia AVISEN var et smut forbi Ungdommens Hus i Norgesgade, hvor teamet fra Food Maker fortæller om deres projekt. De bød velkommen med en proteinindholdt appetizer efterfulgt af en lækker hjemmelavet pizza.

Ligemeget hvor meget, at jeg vil undgå appetizeren, så kommer jeg ikke udenom den. Der tages en melorm og smagen af den, er overraskende ikke værst, men meget saltet og knasende. Den skulle dog lige skylles efter med en kom kaffe.

Stemningen på “huset” er i top, duften af pizzaen rammer næsen, inden jeg falder i snak med Christian Horup, der arbejder med kultur på huset. Han fortæller om projektet.

”Det er et nyt projekt, som min kollega Pia og jeg har sat igang sammen med Food Maker fra Aarhus. Vi vil så prøve at lave det to gange om måneden, men det er alt efter, hvor stor interesse, der bliver vist for det”, fortæller Christian Hourp.

Selve projektet skal hjælpe med at udvikle et fælleskab blandt unge, hvor fælleskabet skal være, at man er sammen om at lave mad og derefter har nogle hyggestunder med hinanden, hvor man spiser sammen.

”Madklubben melder man sig ind i ved os, og så giver man 30 kr til madkassen, hvorefter man køber ind og laver maden sammen”, fortæller Christian Hourp

melorme
Melorme. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Food Maker

Food Maker er et projekt, som er støttet af Nordea Fonden. Food Maker er fra Aarhus, og arbejder som skrevet for at udvikle et madfællesskab for unge.

Denne gang var det Ungdommens Hus’ tur til at skabe fælleskab igennem mad blandt de unge, og sammen med Food Maker.

Fredericia AVISEN snakkede med tre fra Food Maker, her fik Alexander, Oliver og Katrine fortalt, at det projektet er det fedeste.

Food Maker
Food Maker. Foto: Katrine Primdal. Fredericia AVISEN

”Vi kan rigtig godt lide at lave det, som vi laver. Det er et mega fedt projekt. Det er fedt, at andre vil lade sig inspirere af vores tilgang, samt at fokus er på madglæden, og det at have det sjovt”, fortæller Katrine Primdal.

Alle mennesker er forskellige og alle laver mad forskelligt, men det skal der være plads til i sådan et projekt.

”Ikke alting skal være perfekt, man behøver heller ikke være god til at lave mad, men det er også det projektet er med til at gøre ubevidst; man får kendskab til madlavningen. Man får rum og der er plads til, at man godt må fejle, alting skal ikke være gennemført”, fortæller Alexander S. Knudsen.

I mellemtiden bliver der sagt, at jeg endelig skal blive og lave pizza med dem, og som næsten alle mennesker, så ved man, hvor meget mad kan glæde folk, så jeg siger ja til at være med til madlavningen.

Pizza maker

Man kan godt kalde mig en lille pizza maker, men hyggen omkring madlavning og det med at hjælpe hinanden, skaber virkelig et fælleskab og man lærer folk mere at kende.

Pizza maker
Pizza maker. Foto: Katrine Primdal

Food Maker-teamet skabte en dejlig varm stemning. Det var der bred enighed om i huset denne hverdag i Fredericia.

Pizza maker
Pizza maker. Foto: Katrine Primdal


Pizza
Det færdige resultat af pizzaen. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.
https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her