Forside Fredericia Folketingsvalget kommer til marts

Folketingsvalget kommer til marts

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.
Venstres Folketingskandidat, Tobias Jørgensen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.

Fredericia AVISEN drak denne formiddag en kop kaffe med Venstres folketingskandidat i Fredericia, den 34-årig Tobias Jørgensen. Han blev den 31. marts valgt som ny kandidat for Fredericia Kredsen, men besidder allerede en stor portion politisk erfaring, da han også sidder i Kolding Byråd i sin anden valgperiode. Vi spurgte Tobias om alt mellem himmel og jord, men ikke mindst; hvornår kommer valget?

Det svar får I senere i dette lille interview. Tobias Jørgensen er godt i gang med at gøre alt klar til valget. Han netværker, ser Fredericia, er generelt rundt i byen til alt, hvad han inviteres til, men han opsøger også selv arrangementer. Han har samtidig et tæt samarbejde med Byrådsgruppen, har deltaget i arrangementer med blandt andet Peder Tind, men også åbningen af den nye arena og efterfølgende håndbold, samt Flagdagen og så har han naturligvis været til 5-6.julifestlighederne

“Jeg vil gerne være med og være synlig og imødekommer de invitationer, jeg får. Jeg ved, at når man stiller op til Folketinget, så vil alle gerne have, at man er meget lokal, og jeg kan ikke lyve mig fra, at jeg er en Koldingdreng, men jeg ser det som en fordel, og en større chance for at få en folketingsplads tilbage til området, derudover er det en udvidelse af min hjemmebane”, siger Tobias og fortsætter:

“Jeg var også valgt i Kolding Nord Kredsen, men jeg ville have ringe mulighed for at blive valgt, men når jeg lægger min Koldingbaggrund sammen med en god aktiv valgkamp i Fredericia, så tror jeg, at der er gode muligheder for at blive valgt.”

“Jeg adskiller mig nok også lidt i forhold til mange andre liberale. Jeg har godt nok en studenterhue, men det er mit svendebrev, der har bragt mig til, hvor jeg er i dag. Det håber jeg også, at jeg kan høste på i Fredericia. Fredericia er en arbejderby, så jeg håber, at folk har lyst til at høre, hvem jeg”, uddyber Tobias.

Hvornår bliver der valg?

“Jeg tror, det bliver i marts måned. Jeg hører ting på vandrørene, men jeg tror kort sagt, at det bliver før EP-valget. Det siger min kloakmesterfornuft.”

Hvordan bliver valgkampen?

“Der vil stadig være roser, blå som røde, blomster og alt det andet, som vi plejer at lave. Jeg er sikker på, at der også kommer mange valgplakater, men man vil nok se en manifestation og udbredt grad af brugen af de sociale medier, men igen vil der samtidig være plads til blomster i gågaden”, svarer Tobias og fortsætter:

“Det kræver vel godt 7000 stemmer at blive valgt, men jeg når næppe at drikke kaffe med 7000 mennesker under valgkampen, der vil lytte på mig, men jeg håber at ramme dem på de forskellige platforme.”

Sydjyllands Storkreds – hvad er det for en kreds?

“Det er faktisk en blå kreds, ja på mange måder mørkeblå – det er Thuleland, og nu kommer Pernille Vermund også, men jeg tror og håber på, at vi ser igennem integrationssnakken og går spadestikket dybere med de mange andre emner, der påvirker vores dagligdag. Jeg håber f.eks., at folk bruger den sunde fornuft og stemmer for at afvikle de mange regler, vi har i samfundet, i stedet for at lave flere. Jeg vil gerne have mere fokus på anstændighed og ordentlighed. Jeg har ikke en akademisk baggrund. Alt det jeg har lært, har jeg lært ved at prøve det på egen krop. Jeg tror, at mange gerne vil have rigtige mennesker ind. Jeg siger ikke, at akademikere ikke er rigtige mennesker, men jeg tror, at mange synes, at der er for mange akademikere på Christiansborg,”fortæller Tobias og fortsætter:

“Jeg har mine interesser, og jeg er meget åben for diskussioner. Jeg har en kampagnegruppe, som planlægger selve valgkampen. Målet er naturligvis at møde så mange mennesker, som muligt. Jeg holder min valgkamp i Trekantområdet, hvor jeg stiller op for Fredericia og Kolding, men vi mangler en trekantstemme på Christiansborg, og den vil jeg understøtte og hjælpe.”

Får vi muffins på Fredericia Banegård?

“Ja, det kan godt være. Det kan også være, at det bliver et sundere alternativt, nu ser vi,” griner Tobias til ovenstående spørgsmål, der kom efter, at redaktionen jo havde nydt kommunalvalgkampens lækre muffins.

Du kan i øvrigt også følge Tobias på YouTube siden her

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/
Annonce