Venstres Christoffer Aagaard Melson ønsker nye måder til at kunne kontrollere og hjælpe kommunerne, samt i sidste ende sikre demokratiet, når der opstår sager som i borgmestersagen i Fredericia. Han anerkender, at ingen er dømt endnu, men ser med stor alvor på det, han har set og hørt i medierne. 

I dag havde Venstre kaldt Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad Bek i samråd. Det skete på baggrund af borgmestersagen i Fredericia. 

Christoffer Melson, Medlem af Folketinget for Venstre. Foto: AVISEN

-Det er ret alvorligt, hvad vi har set i Fredericia, og selvom ingen er dømt, så bad vi ministeren om at tage et ansvar i denne sag, og ikke mindst se på om de nuværende løsningerne, er som de skal være. Vi skal naturligvis være helt sikre på, at kontrollen i eventuelle sager kan løfte den opgave, siger Melson og fortsætter:

-Borgerne skal være sikre på, at alt er okay. En anden ting, hvor ministeren kom os i møde, var sagsbehandlingstiderne på det område. Det er klart, at man kommunalt ikke orker at komme med sager, hvor der går alt for mange måneder før, man når til et resultat. 

I talte på samrådet om et etablere en taskforce, der kan rykke ud til sådanne sager, hvorfor? 

-Jeg synes, at det er fornuftigt at se på, om vi kan løse sådanne problemstillinger, som der er opstået her bedre. Se på procederen i undersøgelse, og det er fornuftigt at vælge en model, hvor eksempelvis en taskforce kan rykke ud. Heldigvis er det meget sjældent, at man ser sager som i Fredericia. Når vi ønsker nye løsninger, så er det ikke fordi, vi ønsker et større bureaukrati, vi ønsker at sagerne undersøges til bunds, fortæller Melson.

Læs også:

 -For at tale om noget andet, så duer det heller ikke, når vi ser sager som i København (Sagen mod tidligere Overborgmester Frank Jensen red.), hvor medarbejdere ikke tør sige noget, fordi det ikke ligefrem er fremmende for karrieren. I Fredericia duer det heller ikke, at man forvalter et stort politisk flertal og så ændrer sin kommunale organisation til en ledelse med en smal direktion uden at inddrage mindretallet i ansættelsesforløbet, forklarer folketingspolitikeren. 

-Man skal altid tage sådanne sager meget alvorligt, og man skal gå i dialog med borgerne, der tipper – og så skal det ikke bare være fis i en hornlygte-undersøgelser. Det skal have et højt niveau, men det betyder ikke, at der skal være mere kontrol, slår han fast.

Stopper jeres spørgerække og arbejde med borgmestersagen i Fredericia her? 

-Nej, vi arbejder naturligvis videre med sagen, og dertil kommer, at vi har lavet en række skriftlige spørgsmål til ministeren, som vi forventer at få svar på og arbejde videre med, slutter Christoffer Aagaard Melson.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer