Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia, Peder Tind, kaldte i september Socialdemokratiets store Arne-pension for en ”katastrofe”. Det er en kritik som den socialdemokratiske folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, ikke kan lade stå uimodsagt.

– Jeg er slet ikke tilhænger af, at man sparer på dette område, og samtidig vil man også spare på de unge. Det hænger ikke sammen, lød det fra Venstres borgmesterkandidat – og formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

Det var ikke en enlig svale for Peder Tind – også da Venstre forlod budgetforhandlingerne før tid kom der en stikpille til Arne-pensionen.

– Jeg tror ikke på, at man kan bespare sig til bedre beskæftigelse. Jeg kan konstatere, at vi inden vi starter skal finde 4 millioner kroner på grund af Arne-pensionen. Vi vil ikke spare, vi vil finansiere. Derfor skulle der findes penge. For andet er ikke rimeligt, lød det fra en oprevet Peder Tind.

Folketingskandidat: Det er en fremragende reform

– Det er en fremragende reform, lyder det indledningsvist fra Jens Jonatan Steen, folketingskandidat for Socialdemokratiet.

– Det er en reform der hjælper mange mennesker, der ikke tidligere har fået den hjælp de har haft behov for – og som de i den grad har fortjent. Det er de mennesker der har været længst på arbejdsmarkedet, de er slidte og skal selvfølgelig have muligheden, fortsætter Jens Jonatan Steen.

Jens Jonatan Steen er ikke i tvivl om, at Venstre er klar til, med alle midler, at bekæmpe den socialdemokratiske regerings svendestykke, Arne-pensionen.

– Det er ret simpelt og bekræfter faktisk det vi altid har vidst: Venstre er klar til at føre korstog mod Arne-pensionen. De vil ikke hjælpe de her mennesker. Deres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, kaldte det for et fatamorgana – og Troels Lund Poulsen har udtalt, at han vil afskaffe reformen så snart muligheden byder sig. Der skal da lyde en ros til Peder Tind for at holde sig til Venstres partilinje og melde ærligt ud, lyder det fra Jens Jonatan Steen.

Kritikken fra Peder Tind bygger på, at afbureaukratisering af ungeindsatsen i kommunerne skal bidrage til at finansiere en del  af Arne-pensionen. I 2019 blev der brugt næsten 13 mia. kr. på den aktive beskæftigelsesindsats, hvor en afbureaukratisering indsats på lidt over 350 millioner burde være realistisk, lyder fra Jens Jonatan Steen som ikke synes kritikken  ligger ikke til det Venstre han kender.

– Vores klare opfattelse var, at når vi kommer med et forslag der har til formål at afbureaukratisere, så ville Venstre være med. Det er en agenda som landets Venstre-løver i årtier har talt om. Men det er ikke en agenda de er klar til at handle på. Det viser deres koordinerede angreb her med al tydelighed, siger Jens Jonatan Steen, der påpeger at Venstre over store dele af Jylland rejser helt den samme kritik med helt samme ordlyd.

– Slutteligt er det selvfølgelig på sin plads at rose Peder Tind yderligere. Det er godt at se, at en Venstre-mand er klar til at understøtte beskæftigelsessystemet. Det er ikke normalt det Venstre har været mest kendt for, lyder det afslutningsvist fra Jens Jonatan Steen.