Forside Fredericia Folketingskandidat med opfordring: Danmark skal have strukturelle ændringer

Folketingskandidat med opfordring: Danmark skal have strukturelle ændringer

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Miljø, klima og bæredygtige løsninger kan ikke stå alene, hvis ikke man ser på de strukturelle udfordringer, lyder det fra Jens Jonatan Steen, Folketingskandidat for Socialdemokratiet, efter et besøg hos DB Cargo.

Solen stod højt over Fredericia, vejret mindede om sommer – og foran IBC kunne man finde røde jakker overalt. Spidskandidat til Europaparlamentet for Socialdemokratiet, Jeppe Kofod, og den lokale folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, var ude med politiske budskaber, en opfordring om at stemme og en flaske vand. Men tiden var knap, for 8:15 havde de en aftale med DB Cargo i Taulov.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Her blev der talt miljø, strukturer, udfordringer med statslige myndigheder og idéer til hvordan både EU og Folketinget kan arbejde for at styrke potentialet.

“Det har været et fantastisk spændende og lærerrigt besøg. I virkeligheden er det her et af de glemte områder. Vi vil så gerne diskutere klima, miljø og bæredygtig udvikling, men hvis vi skal løse dette handler det også om, at vi skal have de langsigtede og brede løsninger”, fortæller Jens Jonatan Steen til Fredericia AVISEN.

“Det vi kan herude i Taulov, det vi kan med godstrafikken, er at fragte gods på en langt mere bæredygtig måde. Det er det de viser herude, at de virkelig er gode til. Der er også et stort ikke-udtømt potentiale, som det skal investeres i”, forklarer Jens Jonatan og fortsætter:

“Det handler om at få infrastrukturen og BaneDanmark til af følge med, så vi kan få mere gods fra lastbiler til banerne. Der bliver snakket om at spise mindre kød og andet, men der er altså store strukturelle ændringer der skal til”.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Der er ingen tvivl om, at der er kampe vi skal tage. Vi har hørt i dag, at det behov findes ved BaneDanmark. Der er brug for, at vi har vedholdende investeringer i vores baner og banesystemet”, lyder det fra Jens Jonatan Steen.

“Vi så sidste gang, at Fredericia kun var nævnt tre gange i Regeringens strukturplan, og det var alene på elektrificering af jernbanen, så der var ikke noget nyt”, siger folketingskandidaten og slutter:

“Vi har en kombiterminal her i Fredericia, der skal investeres mere i. Det handler om at tale med store bogstaver, for der skal bygges videre på det vi har her i Fredericia. Der skal investeres i området, for der er store miljøgevinster at hente”.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?
DEL