AF: Tobias Jørgensen, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup, Folketingskandidat Fredericia (V)

2020 skulle være fejring af 100 året for genforeningen af Sønderjylland, men er nu blevet til noget helt andet.

Som så mange andre der er bosiddende i det syd og sønderjyske, er genforeningen af Sønderjylland i 1920 en fast del af vore historie. Hele Danmark blev mere hel tilbage i 1920, og alle her har set billeder af Kong Christian d. 10. der på sin hvide hest red over den gamle grænse som markering af genforeningen. I år er det så 100 år siden at Sønderjylland kom hjem, og over hele landet skulle dette markeres, startende i operaen i København, og sidenhen i alle de sønderjyske kommuner.

Sådan er det ikke blevet! Som resten af verden, er vi i Danmark nu også blevet ramt af COVID 19, også kaldet Corona virus, det har sat en brat stopper for alt unødvendigt samvær, og sådan må det være. Det betyder at alle de faste traditioner vi kender, som påske frokoster, eksamener og så videre enten ikke bliver, eller i hvert fald bliver udsat. Ting der ikke rigtigt kan rykkes, så som Hendes Majstæt Dronning Magrethe d. 2. 80 års fødselsdag, eller 100 året for genforeningen, vil passere os, som sandet i et timeglas, mens vi bare kan se på.

Jeg sender alle mine tanker til de der er udfordret på at være sammen med de vigtigste mennesker i deres liv, og om de vigtigste begivenheder i deres fællesskab. Når Corona pandemien er drevet over, kan vi alle se frem til endnu engang at kunne kramme og holde om dem vi har kær, det er forhåbentligt i en ikke alt for fjern fremtid, og når alt kommer til alt så er det nok den vigtigste genforening for rigtig mange mennesker lige nu.

Corona har fået os til at ”rykke sammen i bussen”, og stå sammen ved at holde afstand, sjældent har så mange været så opmærksomme på hvordan vi kan hjælpe og passe på hinanden. Vi synger sammen i stuerne hver fredag aften, (nogen gange også om formiddagen), vi ser virtuelle fyraftensfadøl blive købt ved de barer og cafeer der er udfordret på økonomien, der købes gavekort og take away i et væk…… Samfundssind bliver det kaldt……… Jeg vælger at se det som vores indre Holger Danske der er vågnet, og sammen hjælper os alle til at have den styrke der skal til for at komme gennem denne tid. Når nu alle kurver så er knækket hurtigere end frygtet, så kommer der alligevel lige en lille bøn om, at lade de små virksomheder hvor det er lade siggørligt åbne op, og redde omsætning for at undgå konkurs.

På alle måder ønsket om et godt og genforenet Danmark til alle jer.       

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer