Venstre i Fredericias folketingskandidat, Tobias Jørgensen, sidder til dagligt i Kolding Byråd. Et byråd der med sin udbygning af en marina nu vil have tilladelse til at dumpe forurenet slam ud for Trelde Næs. “Det er ikke første gang”, fortæller han – og forklarer videre, at det her ikke er et politisk spørgsmål.

“Det er ikke Kolding Havn der står for det her projekt. Men når det er sagt, så er Kolding Havn også klappet ude ved Trelde Næs, for det er der vores tilladelse er. Vi har gjort det så sent som i april. Det er fordi vi følger Miljøstyrelsens anvisninger, og det er der vores klaptilladelse er gået til. Så det forholder jeg mig bare til, at når jeg er bestyrelsesformand for en havn, så varetager jeg dens interesse”, fortæller Tobias Jørgensen.

“Vi er alle sammen med i Naturpark Lillebælt. Min holdning til det er, at når man har en udbygning og skal af med noget bundmateriale, som man skal i forbindelse med Marina City-projektet, så må man forholde sig til hvad Miljøstyrelsen siger. Lige nu er der Trelde Næs de har anvist. Nu er der gået politik i den og så skal vi have en diskussion omkring det. Det synes jeg er helt fair og jeg synes det er dejligt, at vi har muligheden for at snakke omkring hvad der er af muligheder. Hvis nogen synes det er et svineri, så skal vi have en åben diskussion omkring det”, siger Jørgensen og fortsætter:

“Men jeg har det som udgangspunkt et problem med, at politikere skal gøre sig kloge på hvad myndighederne mener. Det er det der sker i dette tilfælde. Når det er sagt er jeg sikker på, at der må være mere pragmatiske løsninger. Jeg har foreslået at man bytter med den opgravede jord fra Baltic Pipes. Det har jeg forespurgt forvaltningen om. Det er dog et større stykke arbejde, må jeg forstå. Det var bare en tanke jeg havde”.

“Men spørger du hvilken interesse jeg har, så kan jeg sige dig at i Kolding Havn varetager jeg Kolding Havns interesser og som folketingskandidat i Fredericia, der varetager jeg Fredericias interesser. Klapning i Trelde er bare ikke et kommunalt anliggende”, slår Tobias Jørgensen fast.

Venstres Byrådsgruppe har meldt klart ud, at de er dybt imod denne klapning. Hvad tænker du om det?

“Det forstår jeg godt. Der er ikke en eneste byrådspolitikere, uanset farve, der vil vinde nogen som helst opbakning i kommunen ved at gå ud og sige, at det er verdens bedste ide at Kolding Kommune smider forurenet bundmateriale i ude ved Trelde Næs. Det vil være fuldstændig sindssygt at tro, at nogen vil gå ud med den melding. Så selvfølgelig skal de melde klart ud, når der er gået hul på bylden”, siger han og afslutter:

“Jeg må bare anbefale, at man lytter til myndighederne, der har anvist hvor man gør det her korrekt. Hvis ikke det skal klappes på Trelde Næs, hvor skal det så gøres? Spørger jeg, uden at kende svaret. Det her er traditionelt typisk myndighedsarbejde der er gået politik i. Jeg håber bare ikke, at det her kommer til at skabe splid i det ellers velfungerende trekantsamarbejde”.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karsten byrgesen
Karsten byrgesen
4 måneder siden

Tobias skriver at han “har et problem med at politikere gør sig kloge på hvad myndighederne mener”. En myndighed er i sidste instans en enkelt person i en styrelse, og jeg har ikke noget problem med at kæmpe imod En myndighed der krænker et vedtaget FN klimamål og en myndighed der ser stort og flot på kravet om bæredygtig byudvikling.

Jesper Ammitsbøl Sørensen
Jesper Ammitsbøl Sørensen
4 måneder siden

SELVFØLGELIG skal man som politiker ikke bare stole blindt på et embedsapparat der sandsynligvis “gør som vi plejer” i blinde. Uanfægtet miljøet ikke længere kan holde til flere nålestød. Selvfølgelig skal ansvarlige politikere turde og kunne stille spørgsmål til hvad der foregår. Her er ikke embesmandsvælde selv om man nogen gange skulle tro det. Tobias Jørgensen, på med dykkerudstyret og se ved selvsyn hvad det betyder for desimering af livet i havet på din klapplads. Find så en mere bæredygtig løsning en at klappe tungmetalholdigt havneslam ovenpå naturperler.