Power-to-X er et begreb vi kommer til at høre mange gange i fremtiden. Det er det i hvert hvis man spørger Socialdemokratiet i Fredericias folketingskandidat, Jens Jonatan Steen. Den grønne vej er vejen frem, derfor skal Fredericia også satse stort på Power-to-X.

Et nyt fælles sekretariat placeret i Port House i Fredericia er den rigtige satsning, siger folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia, Jens Jonatan Steen. Han mener nemlig, at Power-to-X og den grønne omstilling er afgørende, både for byens image og for at skabe grønne arbejdspladser i Fredericia.

– Det er fuldstændig rigtigt, at man samler det i Fredericia. Der er en konkurrence om at være energiens hovedstad, der er vi rigtig godt på vej i Fredericia. Det er rigtig godt set, at vi er med helt fremme i den grønne omstilling og skaber arbejdspladser. Så det er virkelig godt nyt for Fredericia, siger Jens Jonatan Steen, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia.

– Det er afgørende, at Fredericia sikrer sig en plads i udbrydergruppen. Fredericia rækker ud efter den gule førertrøje, det er et afgørende image for byen at skifte fra en industriby til en forgangsby på det grønne område. Vi skal ikke kun tage ansvar på vegne af Fredericia, vi skal tage ansvar på vegne af hele Danmark. Vi tager et kæmpe ansvar i Fredericia, fortsætter den lokale folketingskandidat.

Man skal udnytte de synergieffekter der er muligt i Fredericia, ligesom man skal gøre brug af den store knowhow som forskellige lokale aktører ligger inde med.

– På Power-to-X har vi i Fredericia en række kompetencer, som man ikke har andre steder. Det er en stor del af grunden til, at jeg netop synes Fredericia og Power-to-X er et rigtig godt match. Vi har noget infrastruktur og knowhow, der giver os en særlig nøgleposition, forklarer Jens Jonatan Steen.

– Det er klart, at vi skal satse på flere ting i den grønne omstilling. Men alt siger, at Power-to-X er afgørende i kampen for at nå klimamålsætningerne. Klimarådet peger på, at Power-to-X er vigtigt. Danmark og Fredericia lytter selvfølgelig til de anbefalinger. Så det er bare med at være med helt fremme i bussen, når det kommer til den teknologi der kan forandre vores og især vores børns fremtid, fortsætter han.

En mulig brintfabrik er på vej i Fredericia, et skridt på vejen i Power-to-X processen. Med det følger også en række restprodukter, som øvrige virksomheder i Fredericia kan få gavn af.

– Det er essensen af en bæredygtig økonomi, at vi kan bruge restprodukterne og bedst genanvende alle dele. Det giver også en større samling i erhvervslivet, et vigtigt parameter i den grønne omstilling. Vi skal have som et mål, at Fredericia bliver ved med at arbejde i retningen af at være en grøn by, siger Jens Jonatan Steen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ove Nygaard
Ove Nygaard
13:05 - 18. april 2021 13:05

Power-to-X Processen. Ja, “smart” skal det lyde, kære folketingskandidat. Hvad med at udtrykke det på godt, gammelt dansk? Det er trods alt det danske Folketing, du er kandidat til. Men der findes måske ikke et begreb på vores kære modersmål? 🇩🇰

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
20:35 - 18. april 2021 20:35

Jeg bakker helhjertet op om Jens Jonathan Steens politiske udmelding her. I Fredericia skal vi fortsat gå ad den grønne vej, inden for rammerne af vores Klimaplan 2020. Den vej vil medføre en mindre C02-udledning, en udfasning af kul i elproduktionen, mere vedvarende energi, og et renere miljø for os alle sammen. Dét skal medvirke til at gøre hele vores kommune endnu mere attraktiv at bosætte sig i.

Ny grøn teknologi skal sideløbende udvikles, flere grønne løsninger tages i brug, og andre energibærere, fx brint, skal produceres og anvendes lokalt for at mindske klimaaftrykket. Med vores – Fredericias – ambition om at blive Danmarks energicentrum er det i forvejen vores mål at tiltrække endnu flere grønne arbejdspladser, som vil være med til at løfte Fredericia ind i fremtiden. Her er Power-To-X brintanlægget en helt central bestanddel.

Vi er jo fællesskabets kommune. Alle vores medborgere, nuværende og kommende, skal opleve, at de gør en positiv forskel for andre mennesker, for miljøet, for sundheden og for klimaet. Vi skal være handlekraftige sammen; gerne på tværs af kommuner, virksomheder, foreninger og borgere. Det vil også være nødvendigt, når vi sammen skal sætte handling bag ordene.

Jeg ser også for mig, at vores transport inden for de kommende 10, 20, 30 år bliver fælleseje, imens flere og flere elbiler, eller biler på biogas eller lignende, anvendes af os borgere. Der bliver skruet væsentligt ned for støj og drivhusgasser og væsentligt op for fællesskaber, sundhed og trivsel, som dyrkes i Fredericias og vores oplands mange åndehuller.

Ove Nygaard
Ove Nygaard
11:35 - 20. april 2021 11:35

Jeg bakker såmænd også op omkring den politiske udmelding, som mange partier rent faktisk støtter, men min opfordring gik blot på, at man dropper “de smarte udmeldinger” og udtrykker det politiske budskab på godt gammelt dansk, hvis det kan bruges her. Jeg kender ikke Jens Jonathan Steen, og jeg kommer ikke til at stemme på ham, hvis valget udskrives. Men det ville være nemmere at følge ham, hvis “det smarte blev skruet lidt ned”. Men det gælder også for en række andre politikere, både lokalt og på Christiansborg, så lad det være en fælles appel til forståelige udmeldinger, som “vi almindelige folk” også forstår!🤫