AF: Lars Olesen, Folketingskandidat for SF i Sydjylland, Prinsessegade 62, 1. tv 7000 Fredericia.

Danmark har nordisk rekord i hjemløshed. Kurven er kun gået i en retning og der er opad. Lokalt i Fredericia er der også oplevet en markant stigning de seneste år. Det viser en nyligt offentliggjort undersøgelse. Vi skal have vendt kurven og først og fremmest bekæmpe hjemløsheden og ikke den hjemløse.

Kirkens Korshær samler ind til de hjemløse og laver sammen med andre organisationer et stort stykke socialt arbejde for at afhjælpe situationen, men det er og bør være en samfundsopgave at handle på den stigende hjemløshed. Der er rigeligt med viden om området og det handler bare om at vi som samfund begynder at understøtte det som vi ved virker og gøre det konsekvent og helhedsorienteret. Den vigtigste grundregel er at hjemløsheden har forskellige ansigter og at årsagen til den enkeltes hjemløshed er vidt forskellige.

Hjemløsebarometret fortæller historien om hvordan det særligt at de unge hjemløse der bliver flere af i Danmark og at misbrug og psykiske lidelser er nogle af de væsentligste årsager.

Det kræver indsatser hele vejen rundt i et samarbejde mellem kommuner og stat også i mellem de forskellige sektorer. Hjemløshed handler om sundhedspolitik, om retspolitik, om boligpolitik og om et ekstra opsøgende øje på unge i udsatte positioner. Det får vi kun mindre af, hvis den samlede kasse til projekterne bliver mindre og sektorerne modarbejder hinanden. Hvad nytter en social indsats fra den ene instans når den anden langer en bøde over bordet?

Først og fremmest skal vi stoppe jagten på de hjemløse og de udsatte generelt. Slut med zoneforbud og dummebøder for at være fattig. Lad os hive hovedet ud af busken og stoppe med at lege struds. Lad os droppe at skyde med symbolpolitiske spredehagl i forskellige retninger og tage tyren ved hornene og lave en stor samlet indsats på tværs af kontorer og kasser og regneark og analyser og så sikre at finansieringen følger med. Hjemløsheden i Danmark skal ned og udviklingen skal vendes, som de har formået i de andre lande i norden.

skal køre indtil 6.december
Annonce