Turbussen er læsset med historiske instrumenter og musikalitet og inspirationen er primært hentet fra den danske- og svenske musiktradition, når de studerende fra landets eneste konservatorieuddannelse i folkemusik med en Danmarksturné, der rammer Det Bruunske Pakhus på fredag

Netop tradition er et af nøgleordene for de studerende, som til dagligt arbejder med gammel musik med tanke for fornyelse og ny musik med tanke på traditionen.

Og folkemusikken i Danmark trives som aldrig før. I efteråret 2013 annoncerede dagbladet Information ”Folkemusikkens genkomst” og musikmagasinet GAFFA deklarerede at ”Folkemusik er hipt igen”.

Bassisten Johan Herskind forklarer folkemusikkens væsen på denne poetiske måde: ”Musikken er som et sprog. Når vi taler, danner vi sætninger. Når vi forbinder sætningerne, fortæller vi historier og når vi fortæller historier, bliver vi rørt – og det er det vi gerne vil. Vi vil vække sanserne og følelserne. Historierne handler om hvem vi er, hvem vi var og hvem vi bliver – som mennesker, som individer, sammen og i verden.”

Uddannelseskoordinator på folkemusiklinjen, Kristine Heebøll har et bud på, hvad det er, der har givet folkemusikken nyt momentum: “Jeg tror der har været brug for noget akustisk og håndholdt”, siger hun, ”noget hvor man kan høre hvad instrumenterne er lavet af. Samtidig er folkemusik heller ikke bare en genre – det er også nærvær og samvær – det er simpelthen en måde at være sammen på”.

Der er kort sagt lagt i ovnen til en forrygende koncert, der vil overbevise enhver om, at dansk folkemusik lever og har det godt!

Billetter til koncerten, der starter kl. 20, kan købes på bruunskepakhus.billetten.dk, i Det Bruunske Pakhus samt på Fredericia Turistbureau.

(Foto: PR )