ra mandag den 2. maj til søndag den 8. maj 2016 gennemfører politiet landet over en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i forbindelse med Sikker Trafiks kampagne ‘Sænk farten – en lille smule betyder en hel del.’ Samtidig støtter politiet op om Vejdirektoratets kampagne ‘hold afstand’.

Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Det går især stærkt på landevejene, hvor mere end 60 procent af trafikanterne kører hurtigere end tilladt. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker.

– Selv om antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare,” siger chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter (NFÆ) Erik Terp Jensen.

Hold afstand
Det er risikabelt at køre for tæt på en forankørende, og det er en overtrædelse af færdselsloven. Afhængig af grovheden af overtrædelsen kan man risikere at få en bøde, et klip i kørekortet eller en betinget frakendelse af førerretten. Det skete sidste år for mere end 500 bilister.

– Mange bilister er ikke opmærksomme på, at de kører for tæt. Når politiets medarbejdere stopper bilister i trafikken og viser filmoptagelser af deres kørsel, bliver mange overraskede over, at de ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed skaber farlige situationer, siger Erik Terp Jensen.