Fredericianerne kan nu handle billigere og med mere hensyn til bæredygtighed i Føtex Fredericia Venusvej og Føtex Fredericia City. I samarbejde med madspildsaktøren Too Good To Go går de to føtex butikker i Fredericia til kamp mod madspild og lancerer tre forskellige lykkeposer med overskudsmad til nedsat pris. Samarbejdet forventes at reducere dagligvarekædens samlede madspild med cirka fire tons årligt til at begynde med.

Fra d. 30/8 kunne de handlende i Føtex Fredericia blive mødt af et nyt koncept i varehuset. Konceptet gør indkøbsturen billigere og gør det samtidig en smule nemmere for de handlende at tage mere hensyn til bæredygtighed i deres vaner og forbrug. I et nyt samarbejde med madspildsaktøren Too Good To Go opruster dagligvarekæden nemlig kampen mod madspild.

Samarbejdet skal sikre, at overskudsmaden i Føtex Fredericia havner på fredericianernes tallerkener i stedet for skraldespanden. I gennemsnit forventer Føtex at reducere hver enkelt føtex-butiks madspild med cirka 10.000 kg. CO2-ækvivalenter om året. Det svarer sammenlagt til 4.370 flyrejser fra København til London for hele kæden.

Varehuschef i Føtex Thor Mosegaard (Venusvej) og Rasmus Thomsen (City), har glædet sig til at introducere kunderne for det nye koncept.

Danskerne er vilde med overskudsmad
Den landsdækkende lancering af samarbejdet sker efter et vellykket pilotprojekt i syv udvalgte Føtex-varehuse. Her har man på tre måneder reddet mere end 3.400 måltider. Og den gode start er måske ikke så overraskende.

En undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Føtex viser nemlig, at danskerne er vilde med at redde overskudsmad. Tallene viser blandt andet, at 6 ud af 10 danskere altid eller ofte benytter sig af tilbud, hvor fødevarer er sat ned i pris, fordi holdbarheden er kort. Og det er et indkøbsmønster, man gerne vil bakke op om i Føtex Fredericia, fortæller varehuschef Rasmus Thomsen.

Ved udgangen af 2019 havde Føtex halveret mængden af madspild fra landets varehuse. Nu hæver man ambitionerne og stiler mod en reduktion på 75 procent inden 2030. Et mål, der vil være tættere på, når samarbejdet officielt går live over hele landet den 31. august.

Om samarbejdet
Føtex Fredericias kunder kan vælge mellem tre forskellige lykkeposer fra grøntafdelingen, bageren og øvrige afdelinger. Der vil i gennemsnit blive udbudt 10-12 lykkeposer dagligt i hvert varehus, som bestilles via Too Good To Go’s app. Antallet af kategorier og antal lykkeposer vil løbende blive opjusteret.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen, der går under navnet Indkøbskurven, baserer sig på cirka 3.000 webinterviews af 18-75-årige danskere, og er indsamlet via Userneeds panel i perioden 3.-15. februar 2020. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.