Som den første skole i Middelfart Kommune har Fjelsted Harndrup Børneunivers fået det grønne flag som følge af skolens arbejde med klima og miljø. Det skete ved et arrangement, hvor Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) kom og hejste flaget.

Børnene stod forventningsfulde klar ved udendørsarealet ved indgangen. De var inddelt i klasseopstillinger med god afstand mellem hver klasse, og man kunne mærke, at det var en speciel dag for dem. Det er ikke hver dag, at Borgmesteren kigger forbi skolen.

Der blev ventet forventningsfuldt på Borgmesteren. (Foto: AVISEN)

Efter Johannes Lundsfryd Jensens ankomst bød skoleleder Maya Lykke Nielsen velkommen, og hun sagde blandt andet følgende:

»De voksne har gjort en stor indsats for det, men vi kunne heller ikke gøre det uden børnene. Vi glemmer nogen gange, hvor dygtige vi er til at hjælpe klimaet. I dagligdagen har vi papirindsamling, vi slukker lyset, lukker vinduer og døre. 6. klasse lukker yderdørerne, vi har en køkkenhave og vi skiftes til at samle skrald. Vi lader græsse og blomsterne gro vildt,« sagde Maya Lykke Nielsen.

Johannes Lundsfryd Jensen glædede sig over at komme ud til et arrangement i denne tid. (Foto: AVISEN)

Efterfølgende tog Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen ordet og sagde blandt andet følgende:

»Jeg har hørt, at I er rigtig gode til at passe på naturen, og det gør mig Så glad. Jeg har hørt, at I er gode til at komme papir og plastik i skraldespanden, når det flyver rundt ude på jeres legeplads. Jeg har hørt, at I er rigtig gode til at huske at slukke for vandet, når I har vasket hænder. For det er jo spild af vand, hvis vandhanen den står og løber. Der skal være vand til alle på kloden, så vi skal ikke bruge for meget. I er faktisk så gode til at passe på naturen, at der er nogle mennesker i en forening, der hedder Friluftsrådet, som har besluttet, at I har fortjent et grønt flag for jeres arbejde med ’Affald’,« sagde Johannes Lundsfryd Jensen og fortsatte:

»Vi politikere, vi synes det er vigtigt, at I lærer om naturen her i skolen, så I kan hjælpe os med at passe på den. Vi vil så gerne have, at de børn der går i skolerne her i Middelfart kommune, de lærer at være nogle gode verdensborgere.«

»En god verdensborger, det er én, der gerne vil hjælpe med til, at vi har en god verden at leve i. Én, der ikke bare siger: ”Årh, det må de andre tage sig af – jeg gider ikke”. En god verdensborger, det er én, der hjælper med at sørge for, at ens kammerater har det godt. En god verdensborger, det er én, der hjælper med at sørger for, at naturen har det godt. Er der nogen af jer, der nogensinde har plukket en buket blomster til nogen, I godt kan lide? Måske nogen, der har været kede af det, eller nogen der har været syge? Så har I sikkert være med til at gøre dem rigtig glade. Og så er I nogen gode verdensborgere.«

Efter endt tale og flaghejsning gik turen rundt til fire forskellige stationer, både ude og indenfor på skolen, hvor Johannes Lundsfryd Jensen fik indblik i elevernes arbejde. 4. klasse fremviste affaldindsamling, 2. klasse fortalte om skolehaven, lærer Henrik Wulff fortalte om biodiversitet og 6. klasse fortalte slutteligt om deres Edision-projekter i aulaen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer