Forside Fredericia Første spadestik til nyt HTX blev taget: Vil give ungdommen de bedste...

Første spadestik til nyt HTX blev taget: Vil give ungdommen de bedste muligheder

DEL
Middelfarts Borgmester Johannes Lundsfryd, direktør for EUC Lillebælt Lars Middelboe, bestyrelsesformand for EUC Lillebælt Kirsten Bøjler Dall og Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard tog det første spadestik. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Torsdag morgen blev det første spadestik til den nye HTX-bygning ved EUC Lillebælt taget. Både Middelfarts Borgmester Johannes Lundsfryd (A) og Fredericias Borgmester, Jacob Bjerregaard (A) var til stede, og lagde vægt på, at de ville give ungdommen de bedste muligheder.

Hele seancen startede med de obligatoriske spadestikket ved den nye bygning. De første til at tage spadestikket var Johannes Lundsfryd, direktør for EUC Lillebælt Lars Middelboe, bestyrelsesformand for EUC Lillebælt Kirsten Bøjler Dall og Jacob Bjerregaard.

Lars Hansen og Christine Saabye Møller tog også et spadestik. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende tog rektor Lars Hansen over og tog et spadestik med elevrådsformand Christine Saabye Møller. Da spadestikkene var taget gik turen ind i et konferencerum, hvor rektor Lars Hansen var den første til at tale:

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Afstanden fra EUC Lillebælt til Fredericia og Middelfart centrum er næsten ens. Det ligger midt i mellem her i Erritsø, kun adskilt af Lillebælt og et par broer. Deriblandt den nye Lillebæltsbro, som er en af del af vores logo. Broen forbinder landsdelene, men for os er broen et symbol på, at vi laver forbindelse mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne. Eleverne kommer fra både Fredericia og Middelfart, men der er også elever fra hele landet i og med, at vi har særlige erhvervsuddannelser,” sagde Lars Hansen og fortsatte:

“Det første spadestik er lidt af overført betydning. Det er toppen af isbjerget kan man sige. 90 % ligger under overfladen, og det er blandt andet det, at vi lærer vores elever – at 10 % stikker op. Vi befinder os i kernen af det hele handlet om, og alt det, gymnasiet kommer til at bruges til. Der går ikke lang tid før, at vi går i gang med fundamentet, der skal danne grundlag for læring og gode sociale aktiviteter, som vil skabe et godt sammenhold for eleverne. Eleverne har også været med på råd i løbet af processen, og selvom eksempelvis vores elevrådsformand får hue på til sommer, har elevrådet været med til at tage beslutninger i forhold den nye bygning,” sluttede Lars Hansen.

Lundsfryd: Der er enormt behov for dygtige unge i forhold til teknologi og naturvidenskab
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Næste taler var Middelfarts Borgmester Johannes Lundsfryd, der glæder sig til at give de unge de bedste muligheder for at udvikle sig i forhold til, at der i fremtiden bliver et endnu større behov for unge, der kan arbejde med teknologi og naturvidenskab.

“Spadestik er til noget, der bliver mere, end det er i dag. Det svarer til unge går ind ad døren til en uddannelse, hvor det er det første skridt på vejen til noget, der bliver end det var. Derfor passer spadestikket perfekt til et sted som dette, hvor der skal være et gymnasium,” sagde Lundsfryd blandt andet og fortsatte:

“Der er et enormt behov for unge, der er dygtige og i forhold teknologi og naturvidenskab er vi i Danmarks produktionscentrum. Der er flere industriarbejdspladser her i området end i storbyerne til sammen. Der er mange privat virksomheder inden for industrien. HTX er et godt bud på folk, der skal arbejde med det senere hen.”

Bjerregaard: Digitaliseringen kommer til at rykke vores samfund
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den sidste taler var Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard, der fortalte, at digitaliseringen kommer til at rykke samfundet endnu mere, og derfor glæder sig over, at EUC Lillebælt tænker visionært og fremsynet.

“Hvis vi kigger tilbage på 2006-stykker, inden der kom finanskrise, kom vi i en diskussion om, at vi er ved at blive et videnssamfund. Vi ramte muren deromkring, og det er gået op for mange, at vi lever af produktion, men det hænger sammen. HTX er en fin konstruktion at kigge på i forhold til at tænke viden og produktion sammen. Hvis vi ser ti år frem, så vil der være sket endnu mere de næste ti år, så vil der være sket endnu mere end de forrige ti år. Udviklingen er ekspensionel og vi skal ruste ungdommen til at gå ind i et arbejdsliv, hvor man skal være omstillingsparat,” fortalte Bjerregaard og sluttede:

“Digitaliseringen kommer til at rykke vores samfund både offentligt og privat. Derfor er jeg glad for vi har EUC Lillebælt, der er visionær og fremsynet, og som tager ansvar. I skal vide, at I har to kommuner og borgmestre, der står bag jer. Det ligger os på sinde at give ungdommen de bedste muligheder.”

Den nye HTX-bygning, som EUC Lillebælt har investeret 32 millioner kroner i, forventes at stå færdigt i august 2019, og kommer til at være i alt 2000 m2 fordelt på to etager.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/