Borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen kunne den 19. november 2018 stikke spaden i jorden til det nye marina projekt. Detaljerne faldt på plads tilbage i marts måned, så det var en glad borgmester, der kunne fortælle om det spændende projekt, der nu sættes i gang for alvor.

“Arbejdet har været i gang noget tid, men det kommer til at tage nogle år”, sagde Johannes Lundsfryd Jensen.

“Målet er at vi får skabt en attraktion i topklasse, som brugerne på søen – også dem der kommer udefra som gæster – tager til for at få vind i sejlene, sand imellem tæerne og salt på tungen”, sagde han til pressen og de fremmødte.

Ifølge planen laves der en omlægning af vinteropbevaringspladserne, ny servicekaj med kraner, nyt slæbested og en ny Bro 9. Der er tale om en udviklingsplan for hele området omkring Middelfart Marina, der skal laves i en række etaper. Også med nye rekreative områder, ud fra byrådets vision om “Broerne begynder her”, der har haft stor inddragelse fra brugerne.

Der er i 2016, 2017, 2018 afsat 15 mio. kr. til indsatsen. De 15 mio. kr. er fordelt på 1 mio. kr. i 2016, 6 mio. kr. i 2017 og 9 mio. kr. i 2018.

Middelfart Kommune oplyser at Middelfart Marina er i dag et attraktivt turistmål for gæstesejlere fra hele verden. Marinaen huser udover bl.a. havnekontor, sejlsportsklubber, restaurant, pizzaria/kiosk – også Match Racing Denmark, som trækker sejlsportsevents i verdensklasse til området.

Det bakkes op af borgmesteren, der udtalte at målsætningen var at få et “fynsk fyrtårn af en marina”.