I den seneste tid har det kun været afgangselever på ungdomsuddannelserne, der har været fysisk til stede. Det er lavet om fra i dag på de lokale uddannelsesinstitutioner.

Afgangseleverne på STX, HF, HHX og HTX har været fysisk til stede på skolen siden starten af maj. Fra den 27. maj blev det igen muligt for alle skolernes elever at være fysisk til stede til udvalgte timer på skolen.

På de forskellige skoler er der taget forholdsregler, som betyder, at man blandt andet ikke er flere årgange tilstede samtidig og der er en meters afstand mellem eleverne i klasselokalerne.

Tirsdag sendte rektor på HHX, Jakob Lund et skriv ud til skolens elever, hvor der blandt andet stod følgende:

“Selv om vi åbner op, er der stadig visse retningslinjer der skal følges for at undgå spredning af Covid-19, og I vil opleve at skoledagen ikke er som den plejer, men at der er faste retningslinjer. Der vil stadig være dage med virtuel undervisning fordi vi ikke kan have alle tre årgange på skolen samtidigt. Grundreglen er, at hvis der er lokaler på et modul i Lectio, så er der fysisk undervisning, hvis der ikke er et lokale, så er der virtuel undervisning.”

Spritten stod klar på HHX.

Foruden sprit ved alle lokalerne har kontaktlærerne til de enkelte klasser lavet faste pladser til eleverne i lokalerne, og der ventede derfor et anderledes syn, da 1. årseleven Mikkel mødte på skolen onsdag.

“Det er fedt at se klassekammeraterne igen, men vi skal holde en meters afstand og kantinen var lukket, men den er genåbnet nu. Rigtigt skulle vi have bestilt vores mad fra morgenstunden. Vi skal huske at vaske fingre og tage sprit på inden vi kommer ind i klasselokalet,” siger han til Fredericia AVISEN.

Eleverne er også startet på Gymnasiet og på HTX

På Fredericia Gymnasium var det også “første skoledag” for de elever, der ikke afslutter STX eller HF til sommer.

“1g, 2g og 1hf skal tilbage på skolen for at afslutte skoleåret og vi laver lige nu planer for, hvordan det kan gøres mest hensigtsmæssigt. Der prioriteres årsprøver såvel skriftligt som mundtligt samt faglige samtaler for 1hf, der skal lede frem til karakterer i de afsluttende fag. Vi bestræber os på, at I alle kommer til at opleve nogle skoledage, der er mere ”normale”, men også at der fortsat vil være dage med virtuel undervisning,” skrev rektor Poul Erik Madsen på Fredericia Gymnasiums Facebook-side i lørdags.

Der var sat afspærringer op ved fællesarealerne på HHX.

På Gymnasiet HTX Lillebælt startede 2. årseleverne op onsdag, mens 1. årseleverne starter igen torsdag.

“Sundhedsmyndighedernes krav i forbindelse med genåbningen skal overholdes. Derfor vil der være visse krav i forhold til den fysiske tilstedeværelse,” skriver skolen på Facebook.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer