Oprensningsprojektet på Østerstrand-området ved Shells havneterminal i Fredericia viser en meget positiv effekt, det bekræfter officielle prøver nu,” skriver A/S Dansk Shell.

Shell fik i december foretaget nogle ikke-officielle prøver for at få et indtryk af effekten. Og de prøver viste stor effekt, da kulbrinterne var reduceret mellem 70 og 90 procent.

Prøverne var, som anført, ikke en del af det moniteringsforløb, som Shell har aftalt med Region Syddanmark og Fredericia Kommune for at følge udviklingen, men prøver foretaget for at give såvel Shell som leverandøren af den biologiske barriere en første indikation af udviklingen.

Men prøverne blev udtaget og analyseret på samme vis, som de officielle moniteringsprøver

Og nu er de første officielle moniteringsprøver foretaget og bekræfter resultaterne.

Den biologiske barriere består egentlig af to barrierer. En inde i tankgården, og en længere ude i strandområdet. Det grundvand, som løber under jorden, skal passere igennem disse barrierer, som primært består af aktivt kul og bakterier. Disse opfanger, binder og starter nedbrydningen af kulbrinter.

Selve grundvandet kan frit strømme igennem.

At de første prøver viser en enorm effekt fra start, er ikke uventet. Men forventningen er også, at reduktionen på sigt vil være mindre fra gang til gang. Derfor ændrer de første positive resultater ikke på forventningen til hvor længe oprensningsprocessen skal stå på; nemlig 3-7 år.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer