FHK førte ved pausen mod topholdet Bjerringbro-Silkeborg, men som kampen skred frem gik gassen af den fredericianske ballon, og det endte derfor med en BSH-sejr på 32-36 og dermed indkasserede FHK sæsonens første nederlag på hjemmebane.

Endnu en hjemmekamp, endnu et hold med et stort budget. Det var kendsgerningen for Fredericia Håndboldklub, da der klokken 16:10 var linet up til kamp i thansen ARENA, hvor Bjerringbro-Silkeborg var modstanderen.

Af flere er BSH, som holdet hedder efter Voel er gået ud af klubsamarbejdet, udråbt som den store bejler til DM-guldet sammen med Aalborg, og der var derfor den sværeste kamp hidtil i sæsonen for FHK.

Michael V. Kndusen er en af BSH-stjernerne. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

Med stjerner som Nikolaj Markussen, Jesper Nøddesbo, Michael V. Knudsen, Nikolaj Øris og Sebastian Skube var det ikke et hvilket som helst hold, der gæstede den fredericianske fæstning.

På det seneste har BSH snublet, og særligt deres udekamp mod Lemvig-Thyobørn, som blev tabt med 35-31, gav grobund for at tro på overraskelsen.

Kasper Young spillede en hovedrolle i forsvaret. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

Fra start ville FHK også ud og udfordre den midtjyske offensiv med et offensivt forsvar, hvor Kasper Young spillede som fremskrudt i en 5:1-formation.

Det var dog offensiven, der sprang i øjnene for FHK. FHK’s bagkæde gjorde hvad der passede dem, og det medvirkede til, at hjemmeholdet kom på 6-4 efter seks minutter.

Fire minutter senere var FHK i front med 8-5, og det fik BSH til at forlange timeout. Det fik straks en effekt, da den tidligere landsholdsassistent, Peter Bredsdorff-Larsen trykkede på den grønne timeout.

Emil Tellerup diskede op med flotte redninger undervejs. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

BSH fik reduceret til 11-10, og så var det ellers Jesper Houmarks tur til at forlange timeout, og det fik også effekt. thansen ARENA var i hopla, og det kunne se, at Jakob Frederiksen scorede til 15-12 efter 22 minutter, da han sikkert eksekvererede en kontramulighed.

FHK-dominansen fortsatte, og efter 25 minutter viste måltavlen 17-12, men en række forhastede beslutninger gjorde, at BSH i slutminutterne af første halvleg fik pyntet på stillingen, der ved pausen var 18-17 til FHK. Det var lidt en som at få en spand vand ud over sig for FHK, efter at have spillet fremragende.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Fra anden halvlegs start kom Jimmi Andersen ind i FHK-målet, og han lagde ud med at pille et straffekast fra Johan Hansen. Det skød FHK perfekt i gang med anden halvleg, hvor måltavlen efter få minutter viste 20-17 efter mål af Martin Bisgaard og Jakob Mikkelsen.

En række uheldige situationer gjorde, at FHK ikke trak yderligere fra. I stedet bevarede BSH roen og fik med et par hurtige scoringer udlignet til 21-21.

Der blev kæmpet til det sidste. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

Martin Bisgaard havde flere chancer for at bringe FHK yderligere i front, men tre afbrændere i starten af ellers træfsikre Bisgaard gjorde, at BSH fik hægtet sig på. Som konsekvens blev unge Marcus Rahbek sendt på banen.

I stedet for at fortsætte med at være foran, kom FHK bagud for første gang siden stillingen 3-4. Det skete, da Mads Kjeldgaard med sin anden scoring i træk bragte gæsterne foran 23-24 med 17 minutter tilbage af opgøret, der blev overværet af 2.078 tilskuere.

Stemningen var i top kampen igennem. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

Med ti minutter igen havde BSH bragt sig foran med 26-28, og det fik Jesper Houmark til at kalde tropperne sammen i et forsøg på at indlede et comeback i slutningen af kampen. Til at starte med skete det i et alternativt syv mod seks med tre stregspillere, og det medførte en reducering af Marcus Rahbek, og minuttet efter fik Nikolaj Mehl udlignet til 28-28.

En række tvivlskendelser gik ikke FHK’s vej i den efterfølgende periode, og i stedet var BSH i front med 28-31 med syv minutter igen af opgøret, som blev hektisk jo længere det skred frem. Særligt FHK-lejren var ikke tilfredse med dommerparret Michael Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen.

Jimmi Andersen ahvde flere store redninger i anden halvleg. Foto: Matthias Runge, Fredericia AVISEN

Da resterede tre minutter måtte FHK sande slaget var tabt, da stillingen var 29-34. FHK endte med at tabe 32-36, efter en kamp, hvor FHK fightede det bedste de havde lært, men de måtte sande, at det ikke var nok mod BSH.

Næste gang FHK skal i aktion er på lørdag, hvor modstanderen er lokalrivalerne fra KIF Kolding.

https://www.place2live.dk/fredericia/vores-boliger/