Det første hold cyberværnepligtige er færdige, og en af dem, der er færdig er 22-årig Ludvig Riberholdt Andersen, som vi har talt med.

Fredag var det sidste dag, og på mandag står næste hold cyberværnepligtige klar. To personer stod til rådighed for pressen i forbindelse med afslutningen, og en af dem var Ludvig, som vi talte med om værnepligten:

»Det har været utrolig spændende og lærerigt. Man kan man mærke, at man har flyttet sig meget,« siger Ludvig og kommer ind på, hvad det er han konkret har lært:

»Der er nogen ting man ikke skal spoile for kommende værnepligtige, men vi har lært noget om netværk scripting på routere og hvordan man konfigurerer dem, og så har vi haft om cybersecurity, og hvordan man administrerer et netværk med brugere og en afsluttende øvelse.«

Til ære for pressen blev computerne tændt. (Foto: AVISEN)

Har det indfriet forventningerne?

»Det er gået langt over forventning. Vi fik at vide, at der ville være lidt fejl her og der pga. vi var første hold, men det har været minimale ting,« siger Ludvig.

Man kunne forestille sig, at man som cyberværnepligtig har været dybt begravet i computere førhen, men det er ikke tilfældet for Ludvig.

»Nej, jeg kommer fra styrketræning, fodbold og kampsport, jeg har intet med computere udover jeg har spillet lidt World of Warcraft, Xbox og Counter Strike,« siger Ludvig og fortæller, hvorfor han så startede som cyberværnepligtig:

»Det var primært for at komme i Forsvaret så hurtigt som muligt, men så så jeg cyberværnepligten og det lød spændende og det var ti måneder, så det var ekstra tid og bonus for mig,« siger Ludvig.

Se hele indslaget med Ludvig øverst i artiklen.

Om Cyberværnepligt:

Cyberværnepligt er et af flere initiativer, der skal styrke beskyttelsen af Danmark mod cyberangreb. Det første hold startede i 2020. I første omgang kører det som forsøgsordning i tre år, og man evaluerer efter hvert hold.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer