Tirsdag den 16. juni var ekstra speciel på Fredericia Maskinmesterskole (FMS). Ikke alene var der fysiske eksaminer på skolen – hvilket er usædvanligt i disse corona-tider – men det hold, der var til eksamen den 16., var det allerførste hold af automationsteknologer, som er uddannet på FMS.

Uddannelsen til automationsteknolog er en 2-årig akademiuddannelse, som udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, men via UCL kan man tage hele uddannelsen på FMS i Fredericia. Det første hold på FMS startede den 3. september 2018, hvor skolen på forhånd havde renoveret og indrettet undervisningslokaler til den – her på stedet – nye uddannelse. Automation er en del af maskinmesteruddannelsen, så underviserkompetencerne var i forvejen i huset.

Med en uddannelse som automationsteknolog har man gode beskæftigelsesmuligheder inden for industriel automation og robotteknologi, og en af dimittenderne har da også allerede fået job. Alle 8 studerende på holdet bestod deres afsluttende eksamen og kan nu gå ud i erhvervslivet og gøre en forskel med de færdigheder, de har opnået inden for bl.a. programmering, teknisk it samt styrings- og reguleringsteknik. En af dimittenderne kan endda prale af, at hans afsluttende projekt bliver omsat til virkelighed i praktikvirksomheden.

Leave a Reply