“Der skal jeg aldrig bo”, var Betinas første melding til hendes fredericianske mand da de skulle finde ud af hvor de skulle bosætte sig. Derfor gik turen til Brørup. Men Fredericias rivende udvikling har givet Betina et nyt syn på byen – så nu har hun slået sig ned i en lejlighed i Kanalbyen, hvor hun nu også er flyttet ind med hendes to rejsebureauer, findminrejse.dk og aktivferie.dk.

Betina Schack Schmidt er stifteren af findminrejse.dk. Indtil for nyligt har de været at finde i Brørup og Kolding, men efter Fredericias store udvikling er alle aktiviteter flyttet her til byen. Udover at sælge rejser ud af landet er Betina blevet så betaget af Fredericia og de mange muligheder, at hun nu også arbejder med at trække folk her til byen.

“Jeg er uddannet ved Star Tour. Dengang var jeg jo ikke andet end tyve år gammel, så det hele var meget eksotisk. Men det var også helt andre tider dengang. Det var dengang vi solgte rejser over telefonen og med kataloger. Nu foregår det hele jo på nettet”, fortæller Betina. 

“Jeg har altid haft en stor rejselyst selv, så for mig er det her en fantastisk branche. Det er også en branche hvor man glæder folk. Vores produkt er jo noget folk sparer op til og glæder sig til i lang tid. Det giver også en rigtig god følelse, at vi på den måde er med til at skabe glæde hos andre”, forklarer hun.

Efter et par år i branchen valgte Betina at droppe rejsebranchen og i stedet blev hun lærer på en kostskole. Men hun begyndte at savne den branche, derfor stiftede hun findminrejse.dk. Det der startede som et hobbyprojekt endte ud med at være en levevej, der nu udover Betina beskæftiger Laura og Niels.

“Det var heldigt at jeg ikke regnede på det”, lyder det med et grin fra Betina, da jeg spurgte ind til hvordan det er at tage springet fra et sikkert job som kostskolelærer ud i at være selvstændig. “Men det var også det der gjorde at jeg vækstede. Væksten kom hurtigt da jeg afsatte tiden til det. Det er et valg jeg aldrig har fortrudt, jeg trives i at være selvstændig. Jeg kan godt lide at sætte ting i gang”, lyder det fortsat fra Betina.

Rejsebranchen har, som Betina beskrev indledningsvist beskrev det, ændret sig meget de seneste år. Så det handler et eller andet sted om at finde sin niche som rejsebureau.

“Man skal i høj grad finde sit område. Vi startede med at lave badeferier fra Hamborg, men nu er det hovedsageligt grupper vi sidder med. Det er alle former for grupper, alt fra skoler til erhvervsgrupper og netværksgrupper. Det er nok vores DNA nu i findminrejse.dk. Tingene forandrer sig jo hele tiden”, fortæller Betina og fortsætter:

“Nu står folk selv for at booke deres badeferie, det gør folk med lethed nu. Det er ikke helt det samme for grupperne, som jo nu er vores område. Vi har en stor kreds af samarbejdspartnere over hele verden. Vi er også selv ude at besøge mange af samarbejdspartnerne så vi på den måde kan udvikle vores produkt”.

Alene indenfor grupperejser har ønskerne ændret sig meget over tiden. Betina forklarer, at tidligere skulle der organiseres storbyture, men nu er der sket et skifte så grupperne i højere grad søger til de mindre områder. En kedelig rundtur i en storby er ikke det grupperne efterspørger længere, det er meget mere aktiviteter i fællesskab. “Vi har blandt andet lavet madlavningskurser, hvor man hygger sig sammen over en aktivitet. Det var en stor succes”, fortæller hun.

https://www.eucl.dk/
Annonce

Fremtiden ser, på trods af den gigantiske krise vi er ved at være igennem, lys ud for rejsebranchen, fortæller Betina Schack Schmidt. “Folk rejser som aldrig før – og så rejser de i mange forskellige sammenhænge. Det er jo alt fra familierejsen til rejser med arbejdet og rejser med kortklubben”, forklarer Betina.

En del af Betinas virksomhed er aktivferie.dk, der som det ligger i navnet udbyder et væld af aktive rejser rundt om i verden. Men det er ikke kun ude i verden Betina kigger, for her i Fredericia er hun også på vej med flere tilbud. Hun er blevet så forelsket i byen, at hun gerne vil have turister til at se de mange muligheder i byen.

“Det er fedt at komme til en by hvor man kan kigge indad og lave fede aktiviteter her. Vi har indgået et samarbejde med Martin fra Eastcoast Surfers i C-Byen. Det kom i virkeligheden i stand fordi der er et par driftige mennesker her i byen. Jesper Hansen fra Hotel Gammel Havn var allerede så småt i gang med aktive ferier her i byen, så han satte mig op med Martin og det blev til et samarbejde”, fortæller Betina.

“Jeg har også et kæmpe netværk i forhold til kollegaer der kan være interesserede i at lave rejser hertil. Det er lidt som at arbejde på en anden måde. Det her sker ikke hen over natten, det tager tid at sætte det op. Vi skal i gang med det nu, for om få år er denne bydel meget udviklet”, fortsætter hun.

“Vi skal kunne samarbejde så vi ser det gode i hinanden. Vi er ikke noget uden hinanden. Jo bredere et produkt man har, jo bedre er det når ser på byen som destination. Når vi ser på byer ser vi meget på hvilke muligheder der er, for alle vil jo ikke det samme. Vi skal have et udbud. Nogle vil på Lillebælt, nogle vil måske cykle rundt i naturen. Destinationen skal være bredt repræsenteret. Det er jeg ved at danne mig et overblik over her i byen. Der tror jeg måske det er en fordel at jeg ser på byen på en anden måde, jeg er jo tilflytter. Jeg er selv i gang med at udforske byen. Så kan man også bedre sætte sig i turistens sko”, siger Betina.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer