Er du en af de mange fredericianer, der ikke i år pakker bilen med familie og badebukser, er der håb forude. En af de mange aktiviteter og oplevelser Fredericia byder på er udstillingen ved det hvide vandtårn, hvor 30 plancher fortæller om 6. juli-slaget 1849.

Sommeren i Fredericia byder på en hel række af oplevelser for børn, unge og voksne. Der er investeret stort i Fredericias bymidte hvor især aktiviteter for børn og unge er i fokus.

(Foto: Asger Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

På Fredericia Vold kan du komme med i historiens vingesus. På Fredericia Volds facebookside – og her på Fredericia AVISEN – kan du læse om den historiske fortælling om udfaldet ved Fredericia i 1849. På volden finde man også, lige ud for Det Hvide Vandtårn, en udstilling der viser vejen ind i den historiske kontekst for Fredericia.

30 plancher er sat op og hver især fortæller de en del af Fredericias historie, en historie som vi jo her i byen fejrer hvert år. I år er situationen i Verden, Danmark og her i Fredericia dog helt anderledes. Corona har sat en stopper for den traditionelle fejring med march og flere tusinde mennesker i bybilledet, i stedet må man nøjes med en 6. Juli-dyst og flotte illustrative plancher til at mindes Fredericias historie.

(Foto: Asger Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Der har tidligere været historiske plancher sat op i Fredericia for at give både de lokale, ung som gammel, og turister en større indsigt i Fredericia. I år er fokus på de opsatte plancher på borgerne i Fredericias oplevelser under både bombardement og belejring. Med dette bliver historien altså endnu mere reel. De var jo bare helt almindelige mennesker, der oplevede noget så voldsomt. Det sætter historien i perspektiv.

Leave a Reply