Fredericia AVISENs Frank Jensen er startet i et forløb hos EMS BodyPOWER, hvor han i de næste 12 uger modtager personlig træning. Følg hver uge, hvordan det går Frank i en ny serie.

Min gode kollega her på Fredericia AVISEN, Matthias, har indgået en aftale med personlig træner om at træne og spise sundt, han knokler numsen ud af bukserne og skriver om hans fremskridt.

Jeg er selv godt i stand, men skal ikke hverken i fitnesscenter eller den slags. Slankekur findes ikke i min verden, hvad gør man så, når man er fed, har en diskusprolaps i ryggen, et baldret knæ og ødelagt skulder, men ikke kan klare at træne 4×2 timer om ugen. En af mine nære venner sagde til mig, du skal da have strøm ved EMS BodyPOWER. Hvad er strøm og hvad er EMS, spørger den nysgerrige læser sikkert.

Det er basalt set en slags træning, hvor man står stille i 20 min mens man modtager strøm fra et apparat med ledninger på.

Jeg kan allerede nu afsløre, at det kræver spandexbukser og hvad der ligner en udgave af en skudsikker vest, kombineret med den elektriske stol.

Jeg er ikke personligt typen, der normalt vil påføre mig selv at iklæde mig et sort spandex outfit, mens jeg står i et træningsstudio og bliver ristet. Jeg tænker jeg mest af alt ligner Michelin-Manden i et sådant outfit, men nuvel, efter længere tids betænkningstid, sagde jeg til sidst ja tak til en prøvetræning samt et 12 ugers program, hvor der skal dokumenteres fremskridt. Det vil jeg så skrive om her på Fredericia AVISEN over de næste 12 uger.

Jeg skal naturligvis nok beskrive det mere videnskabeligt til slut i artiklen, da jeg naturligvis spurgte om, hvad EMS er forkortelse for og hvad det egentligt indebærer.

Jeg havde fået en aftale klokken 13.00 fredag d. 8 februar ved EMS BodyPOWER studiet i Fredericia. Jeg mødte op ti minutter før tid og blev mødt af en smilende Anthon Thiesen, der er indehaver af EMS BodyPOWER i Fredericia. Han bød mig velkommen, satte mig ned ved et bord, hvorefter han spurgte ind til mit helbred og om jeg havde hjerteproblemer, diabetes samt andre ting, Anthon skrev alt ned, det er for at tilpasse træningen individuelt samt passe på man ikke bliver overbelastet, forklarede han. Herefter blev jeg sendt i omklædningen efter at have fået udleveret mit helt private sæt spandextøj.

Da jeg havde klædt om, og kom ud i studiet blev jeg iklædt en masse avancerede ting, samt en vest med ledninger. Jeg bed mærke i, at inden jeg skulle have det hele på, blev det gjort vådt af Anthon. Nok lidt, som de der svampe med vand, som de spænder på panden af en, der skal henrettes i den elektriske stol.

Jeg fik en god og præcis instruktion i de forskellige positioner, maskinens funktioner og herefter var jeg klar til aktion.

Det tog 20 minutter i alt selve træningen, men det føles som 3 timer i et fitnesscenter, det var hårdt, men godt. Jeg følte påvirkningen og Anthon stod og coachede mig. Han viste mig hele tiden, øvelse for øvelse, hvad og hvordan jeg skulle gøre. Jeg følte mig lidt som en Hollywood-stjerne med personligtræner, det var ret blæret.

Jeg fik trænet samtlige muskler, tør jeg godt afsløre. Det føltes helt fantastisk, jeg har det allerede lidt bedre i ryggen.

Jeg ser frem til at komme igen næste fredag, hvor jeg også bliver vejet og får målt både bmi og muskelmasse, eller mangel på samme. Jeg har ikke vejet mig i 20 år, så det skal nok blive spændende.

Jeg talte med Anthon Thiesen og spurgte ham om hvad EMS betyder samt om det virker, til det svarede Anthon:

“EMS står får “Elektrisk Muskel Stimulation” og er anerkendt til brug i rehabilitering. Det vi tilbyder hos os er personlig træning med brug af avanceret EMS-teknologi. Hvis du har ryg og nakkeproblemer bliver du dem sandsynligvis kvit, og som bonus taber mange sig også en del.

Effekten af vores træning er dokumenteret og efter ganske kort tid har du med sikkerhed fået styrket din muskulatur og din balanceevne. Tyve minutter svarer til to, måske tre timer, i et almindeligt fitnesscenter, og det er nok de færreste, der har tid eller mulighed for det.

Vi ved, at mange er skeptiske, men når først man kommer ud af badet efter introtimen, ja så melder tre ud af fire sig ind på dagen.”

Anthon sagde til slut med et skævt grin: “Jeg har hørt flere sige, at de har fået aktiveret muskler de ikke vidste de havde.”

Jeg har det lige nu, som om jeg har udført en dobbelt ironman samt gået 12 runder med Mike Tyson. Det er et under, at jeg overhovedet kunne ramme tasterne på mit tastatur. Jeg har tidlige i mit liv dyrket både kampsport og boksning, men det er længe, som i meget længe siden. Det er en fed følelse at mærke kroppen summe igen og føle musklerne er ømme efter en god træning.

Jeg talte også med Jesper Due Hansen. Han skulle igang med sin træning netop som jeg kom ud efter bad og omklædning. Jesper er tidligere lastbil mekaniker, men efter et alvorligt uheld, hvor ryg og nakke blev alvorligt skadet, er han nu førtidspensionist. Jeg spurgte Jesper om han trænede fast og om det virkede, men ikke mindst om hvorfor han trænede ved EMS BodyPOWER, Jesper forklarede: “Jeg træner her fast og en af grundene er, at det kun tager 20 minutter, men føles som et par timer i et fitnesscenter. Det holder mig også i god form og hjælper på min ryg og nakke. Hvis man træner almindeligt kan man ofte komme til at stå og sidde skævt med farlige løft til følge og dermed skader, det kan man ikke med EMS.”

Jeg glæder mig allerede til næste fredag.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen