Hekseafbrændinger, Ligestilling mellem kvinder, moderne velfærdsstat, motionsrum, individualisme og egoisme. Det er ikke småting Luthers reformation får æren og skylden for. Afhængig af briller og historie.

Men hvad er sandt? Har Luther virkelig opfundet den moderne velfærdsstat? Og kan det virkelig passe, at han skulle være årsagen til, at kvinderne fik stemmeret? Det var trods alt ham, der blandt mange vilde udsagn sagde ” at Gud har givet kvinden en bred bag, så hun kan sidde stille og styre hjemmet ”.

Det er det, en ny udsendelsesrække og podcastserie, på minimum syv udsendelser, nu vil se nærmere på. Udsendelserne er skruet sammen, så de også egner sig til podcast. Det vil sige at der blandt andet er brugt både egnede storytellings metoder samt mange såkaldte ”lydbilleder”. Det lyder måske smart, men ideen er egentligt bare, at gøre det lidt sjovere, at lytte til længere udsendelser, eller podcasts.

I første omgang vil alle landets ikke kommercielle radioer få tilbudt udsendelserne. Dem er der små 200 af spredt over hele landet.  Udsendelserne er gratis for alle, også andre medier, fx hjemmesider med interesse i historie.

Udsendelserne kan downloades på radiomb.dk/historie . Desuden er de også lagt ud på youtube samt SoundCloud.

Rost af fagfolk

Fagfolkene har rost serien og håbet er, at serien kan blive brugt på landets skoler. Den er egnet til undervisning i både historie, religion, kristendom samt samfundsfag for ældre skoleelever eller gymnasieelever.

Det er græsrodsradioen Radio Mælkebøtten i Fredericia der står som afsender for udsendelserne, mens det er journalist mm. Jan Simmen der har stået for selve udsendelserne. Udsendelserne er finansieret af Folketinget Reformationspulje.