Den 17 september 2021 kommer til at sidde fast hos mange FC Fredericia-entusiasters hukommelse. Aftenen bød nemlig på en kæmpe indvielsesfest på Monjasa Park, hvor den nye tribune blev indviet i forbindelse med topbraget mod FC Helsingør.

Den nye tribune kunne endelig blive indviet efter mange måneders hverdag med restriktioner og forsamlingsloft, og det blev fejret med manér.

Der var gratis entre, dobbelt op i boderne, og samtidig fik de første 1000 fremmødte tilskuere en speciel fantrøje.

Dørene blev åbnet klokken 16, og budskabet om gratis entre var tydeligvis nået frem til borgerne i fæstningsbyen, da køen ikke har været så lang i flere år. Der var godt humør, høje latter og en festlig stemning, der vidnede om, at fredericianerne var klar til at holde en stor fest med byens hold.

Regndråberne holdt ikke borgerne væk fra at marchere mod stadionet, og folkene i FC Fredericia havde sørget for underholdning, der ramte alle målgrupper.

6. juli Garden kom og spillede før kampen, mens tribunerne stille og roligt blev fyldt op. I mellemtiden indtrådte spillerne grønsværen, hvor de igangsatte opvarmningen. FC Fredericia-spillerne startede opvarmning anderledes, end de normalt plejer. De løb nemlig banen rundt og klappede til de fremmødte tilskuere, mens klubbens fangruppe, Red Pride, begyndte at synge spillerne op enkeltvis.

Jo tættere kampstarten nærmede sig, desto mere elektrisk blev stemningen på stadionet, hvor der snart ikke var et tomt sæde at få øje på. Med et kvarter før kampstart intensiverede begge mandskaber opvarmningen, før de drog mod omklædningsrummet og gjorde sig klar til et topopgør med førstepladsen i spil.

Med få minutter før kick-off gik den socialdemokratiske borgmeester i Fredericia, Steen Wrist, ind i banen og brugte anledningen til ønske fredericianerne en god kamp.

– Der er ikke nogle, som vil høre på en lang tale i dag, så jeg vil blot ønske alle sammen en god kamp, sagde han, før publikummet returnerede med store klapsalver.

Derefter kom begge mandskaber, FC Fredericia og FC Helsingør, ind på banen, hvor tilskuerne på den nye tribune begyndte at vifte med flagene, der var blevet lagt under hvert sæde.

Dermed var der både tifo og flag fra hjemmeholdets fans, hvilket satte rammerne for en spændende og underholdende kamp i 1.divisionen.

Fra kampens første fløjt skubbede hjemmepublikummet FC Fredericia frem med støtte, klapsalver og sang, selvom 1.halvleg ikke bød på nogle scoringer. Det var ikke ensbetydende med, at underholdningsværdien faldt, da komikeren, Melvin Kakooza, Christian Jørgensen fra Fredericia Kommune og en repræsentant fra virksomheden Monjasa, stod klar til at underholde de 2856 fremmødte tilskuere med en pausekonkurrence.

På sarkastisk vis indledte komikeren, Melvin Kaooza, med at spille karakteren fra den famøse danske serie ’’Sunday’’, hvilket skabte begejstring hos publikummet. Derefter kom spillerne på banen og fortsatte med underholdningen i form af seks scoringer. Det var dog ikke hjemmeholdet, som stod for flertallet af målene, da FC Fredericia tabte med 4-2 til FC Helsingør.

Selvom det ikke blev en fest for fredericianerne på banen, så var det en særdeles uforglemmelig indvielsesfest, som påmindede borgerne i Fredericia, hvordan fodbold kan være et unikt samlingspunkt.