Fredag skal være en fredericiansk fodboldfest. Byens fodboldhold spiller topkamp mod FC Helsingør, og i samme forbindelse indvies den nye tribune på Monjasa Park. FC Fredericia håber, at der kommer over 2.000 tilskuere til kampen, hvor der er gratis entré.

I nogen tid har FC Fredericias nye tribune stået klar, men den er ikke blevet officielt indviet endnu. Det sker i forbindelse med kampen mod FC Helsingør, hvor den fredericianske fodboldklub har stablet et program på benene, som skal tiltrække en masse tilskuere.

Portene til stadion åbnes klokken 16:00, hvor der tændes op i grillen og åbnes for fadølshanerne. Fra start til slut er der dobbelt op i baren, hvilket betyder, at hvis man køber eksempelvis én øl, så får man to til samme pris som en. Det fortæller salgsansvarlig i FC Fredericia, Christian Johansen, der kan mærke stor interesse for opgøret.

– Det er svært at vide, hvor mange der kommer, da vi ikke har fysiske billetter, men vi bliver skuffede, hvis der ikke kommer over 2.000 tilskuere. Vi skal også være tættere på de 3.000, fordi det går så godt som det går på banen. Det eneste, der kan ødelægge festen, er vejret, siger han og fortsætter.

– Det eneste man skal gøre på fredag, er at komme på Monjasa Park, hvor man går hen på den nye tribune og bliver lukket ind. Når den er fyldt op, så har vi også afsnit på den gamle tribune, som vi åbner op for, siger Christian Johansen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Selve hovedattraktionen er det sportslige, hvor en eventuelt vinder af opgøret vil indtage førstepladsen alene, men der kommer også til at ske events udenfor kridtstregerne. Til de første 1.000 tilskuere er der en FC Fredericia-trøje, og 6. Juli Garden kommer og spiller, og 123fest sætter hoppeborge op, og klokken 17:45 holder borgmester Steen Wrist (A) en tale. I pausen vil der være underholdning med blandt andet Melvin Kakooza.

– Og så ved vi, at fanklubben har lidt i støbeskeen, som vil markere indvielsen. Det er fedt, at de også markerer indvielsen, siger Christian.

Loungen er for længst udsolgt til kampen, og det er Christian Johansens håb, at det bliver én stor fest.

– Vi kunne have solgt loungen to gange, og de kommer til at sidde tæt derinde. Vi skal have en fest, som vi håber, at rigtig mange vil bakke op om. Jeg har også kontaktet alle byens fodboldklubber og bedt dem om at gøre opmærksom på kampen til deres medlemmer, slutter Christian Johansen.