Torsdag aften blev det meldt ud, at den profesionelle fodbold i Danmark genoptages. I FC Fredericia er man nu igang med at forberede sig på en forsvarlig genåbning i forhold til den protokol, som Divisionsforeningen har lavet.

Der var liv og glade dage i fodbold-Danmark, da udmeldingen kom fra Statsministeren. Sidst FC Fredericia var i aktion var d. 7. marts på Monjasa Park, hvor holdet tabte 1-3 til Viborg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Fredag formiddag talte Fredericia AVISEN med FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, som var utrolig glad over genåbningen og ser frem til, at der igen kommer gang i den på grønsværen i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen.

“For det første er det dejligt, at dagligdagen kommer igang igen. Det er dejligt, at vi kommer til at se vores kollegaer igen, selvom alt ikke er som det plejer. Vi gør hvad vi kan for at holde retningslinjerne. Vi er i dialog med Fredericia Idrætscenter om hvad vi gør, da de er lukket officielt ned og det samme er gældende med Monjasa Park. Jeg ved dog, at man har vedligeholdt græsplænen på Monjasa Park så den er klar til fodbold,” siger Stig Pedersen og kommer ind på, hvordan træningen kan genopstarte:

“Jeg forestiller mig, at vi udelukkende træner på Monjasa Park og er obs på hvem der er omkring truppen. Divisionsforeningen har lavet nogle fuldstændig fantastiske protokoller, der gør det muligt at spille fodbold med minimal smitterisiko, og det skal de have stor ros for. Vi bruger de kommende dage på at starte fodbolden op i Fredericia hurtigst muligt, men vi skal være 100 procent klar til at kunne følge protokollerne, men et godt bud er tirsdag eller onsdag.”

Direktør Stig Pedersen er begejstret over genåbningen af professionel dansk fodbold. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Hvad siger spillerne og trænerne?

“Vi har været været i minimal dialog med dem i hele forløbet. Det har haft karakter af praktisk håndtering omkring Covid-19 og fodbolden. Derudover har jeg haft en samtale med anfører Christian Ege omkring, at vi skal igang igen. De har savnet hverdagen og fodbolden, og glæder sig til at starte op igen. Med retningslinjerne for træning betyder det, at vi kan træne fuldt igennem frem mod den første turneringskamp, men det skal også foregå på en forsvarlig måde så vi ikke får skader,” siger Stig Pedersen og fortsætter:

“Når vi nærmer os starten må vi se, om der lempes yderligere på restriktionerne. Det er ikke utænkeligt, at der er kommet nye retningslinjer til den tid, men fodbolden står i en unik position, da det er den eneste form for livesport, der kan sendes i Danmark og udlandet. Det kan ikke kompenserer for aflysningen af EM og OL, men der er uden tvivl mange, som glæder sig over, at man kan se fodbold på Superliga- og NordicBet Liga-niveau,” forklarer fodbolddirektøren.

https://www.vinmedmere.dk/

Hvornår forventer I at starte op?

“Vi arbejder på, at det sker hurtigst muligt, men vi skal være sikre på, at alt overholdes. Vi vil træne på Monjasa Park, hvor alle omkring holdet må komme,” slutter Stig Pedersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer