EGIF Fodbold er en af breddeklubberne i Fredericia. Den rummer ca. 350 medlemmer, der spænder fra de helt små til H.C. på 80 år, og det rammer hovedet på sømmet. Fodbold og fællesskab er nøgleordene i Erritsø-klubben.

Vi har været på besøg EGIF Fodbold, der har klubhus i forlængelse af Erritsø Idrætscenter ud mod fodboldbanerne. Formand Mads Hansen tager imod os og vi satte os ned i sofaen og blev klogere på hvad det er for en klub vi har med at gøre.

Der er omkring 350 medlemmer i EGIF, og det er spredt vidt ud fra de helt små på fire år og op til Old Boys.

“Vi har barn/voksen hold, hvor man leger og det er mest motorisk. Når børnene bliver 5-6 år kommer de ud på U6 og U7-hold, hvor der både er pige- og drengehold. Vi er heldigvis en af de klubber der har begge køn. På seniorplan har vi tre hold og så har vi Old Boys, hvor H.C. på 80 år stadig kommer om søndagen,” siger Mads.

EGIF er en typisk breddeklub og det afspejler klubbens kerneværdier også.

“Det er fodbold og fællesskab, som er vores motto. Det indikerer meget godt, at der kommer spillere fra Krogsager, Højmosen og også inde fra byen. Det er en klub for alle. Vi har medlemmer fra alle samfundslag, og vi prøver at få forældrene til at hjælpe,” forklarer Mads.

For år tilbage lå EGIF Fodbolds klubhus ved grusparkeringen stik modsat hallen. Det har givet noget andet at komme hen til hallen for fodboldklubben.

“Tidligere havde vi folk udefra, der ikke ville klæde om i de gamle barakker. Vi skulle derfor have noget nyt,” konstaterer Mads og fortsætter:

“Igennem mange år har vi været ydmyge. Vi har højt rangerende hold selvom vi er nede på jorden, og det er vi stolte af. Vi er en breddeklub, der godt vi ved mister talenter, men vi skal være glad for at sende et barn videre. Vi må ikke bremse dem i udviklingen eller drømmene.”

EGIF samarbejder på pigesiden med Fredericia KF, men på drengesiden er der ikke noget decideret klubsamarbejde pt.

“Vi støtter om omkring DBUs Topcenter fra U10-12. Vi trådte ud af FC Fredericia-samarbejdet ofr et par år siden, og nu er vi ingenmandsland i forhold til det. Vi har haft dialog med Vejle Boldklub og Kolding, og nu taler vi med FC Fredericia og FC Midtjylland. Vi håber at mødes med dem indenfor kort tid for at finde ud af hvad vi vil fremadrettet,” forklarer Mads og slår fast:

“Vi vil ikke lade vores klub tømme for folk hele tiden. Vi skal have hold i alle årgange, og det er vores væsentligste prioritet som klub. Man skal kunne spille på alle niveauer,” siger Mads, som glæder sig over fremgang på flere fronter:

“Vi har fået fremgang på Old Boys og det viser, at den middelaldrerende mand godt må røre sig. Det kan være en onsdag aften eller søndag formiddag, hvor vi har hold.”

En anden ting, der har sørget for fremgang, er kunstgræsbanen.

“Det har gjort, at holdene kan træne optimalt året rundt. Det giver bare noget ekstra til os,” siger Mads.

Hvordan ser fremtiden ud?

“Fortrøstningsfuld, synes jeg. Seniorafdelingen kører godt med tre hold, som består af unge spillere,” slutter Mads.

Om EGIF Fodbold:
 
I året 1909 begyndte den Erritsøske ungdom at eksperimentere lidt med fodbolden. Kun fire år tidligere stiftedes oplandets første klub, nemlig den i Kongsted, og i de følgende år gik det stærkt.
 
Da ungdommen i området begyndte at rulle med bolden i starten af århundredet, kunne man i Erritsø ikke nøjes med at se på, så i foråret 1909 trillede den runde snørebold for første gang over grønsværen i Erritsø, efterfulgt af en flok unge gårdejere og bønderkarle, der med vilde hyl fik missionsfolkene til at ryste på hovederne. Samtidig stiftedes klubben Erritsø Fodboldklub.

2. pinsedag samme år var fodboldklubberne i Børkop, Herslev og Kongsted samlet til turnering i Herslev, og den 13. juni var der returopgør på sportspladsen bag Torpgård ved Kongsted. Kampene stod mellem Herslev, Kongsted og den nystiftede Erritsø Fodboldklub til musik af Deulerans spillemandsorkester. På det tidspunkt var interessen for denne nye sportsgren så stor, at man kunne tillade sig at tage entré.

Søndag den 25. august 1909 arrangerede Erritsø Fodboldklub kampe mellem Kongsted, Herslev, Børkop og Erritsø. Kampene varede fra klokken 14.00 til 20.00 og blev efterfulgt af et offentligt bal i Erritsø Forsamlingshus.

I 1920 blev fodboldbanerne ved kirken anlagt og i 1943 tilmeldes klubben JBU.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer