Der var en summen og forventningsglæde på Urbania Street Food kort før klokken 13:00. Årets træf for “Flyverne” fra Fredericia Brandstation fandt sted, og gensynsglæden var stor.

En af arrangørerne, Mille Skovbølling, rejste sig og hilste på hver og en. Da “Flyverne” var landet ved de reserverede borde gik turen op på i baren på Street Food, hvor de skulle forsyne sig med våde varer til ganen.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Over noget koldt at drikke og god mad var det tid til samvær i de næste timer, hvor Flyverne var til stede på Urbania Street Food.

Mange af Flyverne er kendt i Fredericia, fordi de har hjulpet og plejet mange af byens borgere gennem årene. Hjemmehjælperne, som er til stede i dag, kaldtes for ”flyvere”. Betegnelsen opstod fordi, de “fløj” fra hjem til hjem med start på brandstationen i Fredericia, indtil epoken sluttede den 1. maj 1993, hvor Fredericia Kommune lavede hjemmehjælpsgrupper rundt om i byen.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I dag er der inviteret til træf for dem, der enten kørte aften- eller nattevagt. En af de tilstedeværende var Henning Mortensen, der havde taget turen fra Aulum i selskab med sin nabo, som skulle køre bilen hjem, da Henning ikke kunne holde til at køre begge veje.

Noget at drikke skal der til. Her er Henning i færd med at bestille. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Henning var glad for de timer, som han endte med at tilbringe på Urbania Street Food.

“Det er altid dejligt at møde mine gamle kollegaer. Det kører jeg gerne herned for, det er hyggeligt,” siger Henning og kommer ind på hvad man taler om i løbet af de timer, som træffet varer:

“Alt muligt. Det er alt lige fra gamle dage og til hvor man er i livet. Vi er jo spredt ud, så vi skal opdateres på hinanden,” siger Henning.

Mille og Henning. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN.

Henning var selv en af de få mænd i selskabet, og han var faktisk den første mand, som blev flyver.

“Da jeg blev ansat spurgte jeg om de ville have mig, det er jeg fri for i dag, hvor jeg ikke skal spørge,” siger Henning og griner.

Henning flyttede fra Fredericia for omkring otte år siden, men han nyder at være tilbage for en stund og vi lader ham og de de ca. 25 andre Flyvere sidde og hygge i fred, og ønsker Henning og co. nogle gode timer sammen på Urbania.

https://www.facebook.com/menyfredericia/