Forside Fredericia Flyvende småbørn i Taulov

Flyvende småbørn i Taulov

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN var som altid på pletten, da cirka 200 børn fra fire lokale institutioner og en dagplejere skulle udfordres motorisk. 

Ved parkeringspladsen og boldbanerne mellem Lucinahaven og Elbo Hallen var et mobilt pumptrack og motorisk forhindringsbane stillet op og klar til ca. 200 børn. 

Fredericia AVISEN talte med lektor og underviser Lars Kjær Larsen, som var glad og positiv over det store samarbejde, der udspillede sig i Taulov. 

motorik
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Det er vores pædagogstuderende fra UCL Jelling, som er medhjælpere ved posterne. Den pædagogiske uddannelsesbevægelsesundervisning giver en god mulighed her i dag for mødet med børnene i praktisk feltet,” siger Lars.

Der er i dag fire dagsinsituatiojner, som er Spirren, Lucinahaven, Fyrtårnet og Børnehaven Herslev. Desuden er der også besøg af dagplejere.

motorik
Cykler og hjelme klar til brug. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Cykler og hjelme lå klar foran den mobile pumptrack fra Dyhre Racing, som børnene fra Fyrtårnet skulle være de første på. Pædagog Helle Jeberg fra Fyrtårnet sagde:

“Vi har haft pumptracket ude hos os nogle gange, så børnene er allerede fortrolige med det. Vi er ikke bange for, at de skal slå sig eller komme til skade, for børn kan sagtens klare at vokse med sådanne motoriske udfordringer,” siger Helle.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der gik ikke lang tid før, at børnene susede hen af pumptracket. Der var ingen, der stillede spørgsmålstegn ved udfordringen eller ikke turde. Det var fælles for alle børnene, at de havde det sjovt, mens de kørte i det bakkede terræn, som et pumptrack er.

mororik
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

På udfordringsbanen handlede det lidt mere om at lære at begå sig i trafikken, samtidig med man havde det sjovt. For børnene her var det også en leg. Vi talte med pædagogstuderende Marlene Svensson Angelucci, som hjalp de allermindste med sanseudfordringer. For hende var det en fornøjelse at arbejde med sin teori i praksis.

Det var en glædens dag i motorikkens tegn i Taulov. Se vores livevideo her og hør mere fra de samarbejdende aktører i videoen.

https://www.facebook.com/mrhoejer/