Med en opvækst på Langesøvej i Erritsø kender Oliver Overgaard Jessen meget til Fredericia. Siden hans helt unge år har han været politisk engageret i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Han har været formand for den lokale afdeling, en titel han igen har indtaget efter årets generalforsamling. Nu vil han skridtet videre: Han vil i byrådet i Fredericia.

24-årige Oliver Overgaard Jessen, der siden 2017 har været væk fra Fredericia på grund af uddannelse. Nu trækker hans hjemstavn i ham igen. Han er født og opvokset i Fredericia, en by han har meget kært.

Siden han var helt ung har politik fyldt en del i hans liv. Med en far, der kæmper arbejdernes kamp hos fagforeningen 3F, er Oliver opdraget i arbejderbevægelsen under de røde faner. Har man fulgt Oliver i hans politiske arbejde, så ved man også godt at han er en ung mand med holdninger. En ung mand der ikke er bleg for at påpege når der er behov for nye løsninger.

Det er blandt andet en af grundene til, at Oliver nu har valgt at vende snuden hjem til Fredericia. Han vil gøre en forskel for den by han er opvokset i. Han vil bringe sine mange idéer og politiske ambitioner med sig ind i byrådet, forklarer han til AVISEN.

– Fredericia er en fantastisk by, der har rigtig meget at byde på. Jeg flyttede fra byen for at studere, men hele tiden har jeg fulgt nøje med i byens udvikling og de mange modige politiske beslutninger der er blevet truffet, siger Oliver Overgaard.

– Men selvom der har været politisk mod og et godt fundament for byen, så er det også på tide at vi bringer yngre kræfter i spil. Fredericia skal være en by hvor også de unge føler sig hjemme, en by hvor unge kan få hverdagen til at hænge sammen, siger han og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at Fredericia på mange måder er en meget attraktiv by. Vi har i byen allerede mange virksomheder, vi har en fantastisk infrastruktur – ligesom vi har gode daginstitutioner, skoler og et rigt idræts- og kulturliv. Men vi skal også tænke nyt. Vi skal tænke ud af boksen. De unge skal også tænkes med. Der er vist gode takter – men jeg er sikker på, at vi kan komme endnu længere som by.

Med sine 24 år er Oliver blandt de yngste kandidater til Kommunalvalget i november, men det skræmmer ham ikke, at han, såfremt han bliver valgt, ville skulle bide skeer med noget mere erfarne kræfter.

– Nej, det kommer ikke til at gøre en forskel for mit politiske arbejde. Jeg kommer med mine erfaringer og mit syn på tingene. Jeg tror på, at et byråd skal afspejle befolkningen – og jeg tror kun, at det er en fordel for både mig og dem med lidt mere erfaring i bagagen, at vi kan sparre med hinanden, samt at vi får nogen en med et friskt syn på tingene, forklarer Oliver og fortsætter:

– Jeg har mange politiske tanker og idéer, som jeg gerne vil bringe med i byrådet. Jeg kommer med friske øjne og med et mere friskt syn på hvordan Fredericia kan blive ”byen for alle”, som mottoet lyder. Hvis det motto skal føres ud i livet, så er der også behov for yngre stemmer i byrådet. Jeg vil gerne være de unges stemme.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
14:35 - 13. april 2021 14:35

Vi skal have flere unge mennesker fra alle politiske partier eller enkeltkandidater til at stille op og tage medansvar for udviklingen i vores skønne by og kommune. Oliver virker både iderig, arbejdsom og pålidelig. Jeg er sikker på, at han får et flot valgresultatet til efteråret. Om få år er det ham og hans generation, der tager over. Det er meget glædeligt.