A. Enggaard meddelte i dag, at virksomheden åbner en afdeling i Fredericia med adresse i Sønder Voldgadekvarteret. Palle Priska er navnet på den nye afdelingsleder, som får ansvaret i blandt andet Fredericia og Sønderborg, hvor A. Enggaard opfører unikke byggerier.

Palle Priska har arbejdet i entreprenørbranchen i en menneskealder. Han er oprindeligt uddannet murer i 1984, og læste videre til bygningsingeniør i Horsens, en uddannelse han afsluttede i 1989, hvorefter han fik job i branchen som byggeleder. De sidste fem år har Palle Priska boet i Fredericia sammen med sin kæreste Merete. Han er barnefødt Sønderjyde, men han har blandt andet boet 20 år i Vejle. I dag er han blevet 53 år og formen holdes vedlige med løb og cykling. Palle Priska er glad for sit nye job, som åbner for en verden af nye muligheder.

”Det var en unik mulighed for at starte noget op fra bunden efter mine egne ønsker og metoder. Jeg blev straks tændt på A. Enggaard og særligt virksomhedens kultur inspirerede mig. Jeg har altid gået op i arbejdsglæde. Man skal have det godt med sine kolleger, man skal tage glad på arbejde, ja vi skal fløjte, når vi kører på arbejde, men vi skal også fløjte, når vi kører hjem”, siger Palle da vi sætter os til mødebordet i Sønder Voldgade 10.

”Virksomhedens holdninger og værdier passede perfekt til mig. Jeg har fået en spændende mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Samtidig er A. Enggaard en af de virksomheder, som også giver igen. Man køber selv jord, kommer med ideer og projektudvikler i byer. Det kan jeg godt lide, at man både selv skaber, men også hjælper kunderne, når de har et behov”.

”Lige nu er vi også i gang med et fantastisk byggeri i Sønderborg, hvor vi bygger Hotel Alsik. Det bliver et fantastisk hotel. 19 etager til 600 millioner kroner, som skal stå færdig i første kvartal 2019. Hotellet bliver placeret på havnefronten og bliver helt sikkert både et samlingspunkt og vartegn for Sønderborg. Vi bygger samtidig en ny eksklusiv biograf i byen. De projekter skal vi også styre her fra Fredericia”, fortæller Palle Priska.

Hvordan er det at arbejde med så store projekter?  

Det er spændende, og det er sådan nogle ting, der drager. Det er spændende at være med til at skabe nogle nye muligheder i byer. Det tænder mig. At udvikle byer – det samme gælder Fredericia, hvor jeg også selv bor. Her er vi med til at udvikle et havneområdet, hvor der byder sig nye muligheder. Vi samarbejder også med underentreprenører, så vi bliver også aktive i byens netværk og liv.”

Palle Priska kender i øvrigt selv til byggepladsen liv. Han har selv haft håndværktøjet i hånden. ”Jeg kender jargonen, og ved, hvad det kræver at være på en byggeplads, det er godt at have med i bagagen,” fortæller han, da vi går ud for at se gravmaskinerne der i gang i Fredericia med udsigt til Lillebælt.

”Det er rigtig spændende, det arbejde, vi er en del af nu, hvor man knytter byen sammen med havnen, og kan få det sammenhængende liv i byen. Man kommer til at bo i nærheden af vandet, Lillebælt, omgivelserne og samtidig er man tæt på byen, Østerstrand, Hannerupskoven, Voldene – det er altså et fantastisk område at bo eller drive virksomhed i, som jeg glæder mig over, at vi er en del af”, slutter afdelingslederen.

Palle Priska ser i øvrigt byen fra flere sider. Han har nemlig købt en lille båd i foråret 2016. Den ligger i lystbådehavnen – og det passer ham fint, for så kan han også se byens udvikling fra vandsiden af, og måske endda sejle en tur til Sønderborg og se på hotellet.

Velkommen til A. Enggaardo g Palle Priska.

Læs også:

Storentreprenøren A. Enggaard A/S åbner afdeling i Fredericia