Multikunstneren Kaare Norge var to gange fredag hovedperson i Fredericias alsidige kulturliv. Første gang som den ene af to udstillende kunstnere ved Fredericia Kunstforenings nyeste udstilling i Kongensgade 111. Og senere samme dag ved en koncert i Tøjhuset.

Men på bedste kendismaner var hr. Norge forsinket og skabte lidt undrende miner fra de mere end 100 mennesker der var mødt op til ferniseringen og ikke mindst blandt Kunstforeningens folk der ventede på at byde velkommen og få åbnet udstillingen.

Men efter 15 minutters venten dukkede stjernen endeligt op så formanden for kunstforeningen, Poul Bernstorff Jakobsen, kunne byde de mange fremmødte velkommen og åbne ferniseringen.

ventende gæster til fernisering i Fredericia Kunstforening
“https://fredericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2018/08/20180817_170401.jpg”> Tålmodigt ventende gæster til Kunstforeningens fernisering (Foto: Claes Andersen, Fredericia AVISEN)[/captio
Den anden udstillende multikunstner, Søren Dujo Løvstrøm, fik herefter ordet og gav en introduktion til sine bronzeskulpturer som forhåbentlig blev optaget af en eller anden blandt de tilstedeværende for på en utrolig levende, humoristisk og informativ facon nåede han at forklare både om hvordan han endte op som skulptør efter at have startet ud som papmachemand.

Som flittig gæst til ferniseringer i min tid har jeg aldrig oplevet en kunstner være så klar i mælet og pædagogisk ved en fernisering og samtidig i stand til at reklamere for hans og konens kunstværksted i Frøstrup i Thy uden at det virkede andet end skønt, og alt andet end pågående reklame. En præsentation som mange andre kunstnere virkelig kunne lære noget af.

Udstillingen er en skøn blanding af Kaare Norges impressionistiske landskabsmalerier i olie og Søren Dujos finurlige bronzefigurer. Og allerede ved ferniseringen blev mange værker udstyret med røde mærker for at markere at de var blevet købt af de fremmødte.

Alt i alt en flot udstilling som byens borgere helt klart anbefales at besøge.

Der er gratis adgang til udstillingen med Kaare Norge og Søren Dujo Løvstrøm, der kan ses fra den 17. august til og med den 2. september  i salene, Kongensgade 111, Fredericia

Åbningstider: Mandag til lørdag fra 14-17, søndag er der lukket.

Læs mere om Søren Dujos kunstnerværksted her: http://www.dujo.dk/

Læs mere om Kaare Norges kunst på hans hjemmeside: http://www.kaare-norge.dk/art/

Gratis adgang og åbningstider