FHK er på vej til at gøre sig ligaklar, og i den forbindelse strålede særligt FHKs fløjraketter i sejren mod HC Odense på 33-23.

Torsdag aften spillede FHK deres femte træningskamp, og det blev til en sikker sejr på 33-23. I kampen var der både positive momenter og forbedringspotentiale på flere punkter.

FHK lagde ud i et skævt 5:1-forsvar med Kasper Young som den fremskudte, og efter en indledning, hvor det lige skulle på plads, så fungererede det meget godt. Det lykkedes FHK at lave en del bolderobringer på den konto, og det er også helt klart formålet med at dække den formation.

At holde en modstander på 23 mål, efter en indledning hvor målene pev ind, må siges at være mere end godkendt. Jimmi Andersen og Emil Tellerup delte tiden i målet, og begge keepere gjorde et fornuftigt indtryk, hvor specielt Tellerups indledning på anden halvleg var lovende.

Et af de ubeskrevne blade for FHK er nytilkomne Mathias Hedegaard. Efter at have gået under radaren i Otterup, set med FHK-briller, er han nu en spiller som skal tage skridtet op og spille liga for de rødklædte. Hedegaard kommer med et stort fighterhjerte og en stor fysik, og det gav han flere gange prøver på.

Det er også tydeligt at se, hvad de to ny svenskere, Victor Skillhammar og Jesper Lindgren, kommer med. Skillhammar spiller hurtigt og er meget målsøgende i sit spil, mens Lindgren er en ordentlig klippe, der kan tage fra i forsvaret. Samtidig viste han også med tre mål, at han er farlig i ankomstfasen.

De gode forsvarsaktioner og det hurtige spil fra blandt andet Skillhammar gav mulighederne for FHK til at bringe fløjspillerne i fokus. Her fortsatte Martin Bisgaard, hvor han slap i sidste sæson. Han var sikkerheden selv på både kontra og fra fløjen i almindelige angrebsåbninger. Samtidig var det glædeligt, at Marcus Rahbek også var træfsikker og det samme med Kasper Young.

Til gengæld illustrerede kampen også, at FHK har en mangel, som også tildels var tilfældet, da klubben var i 1. division i sidste sæson. Den store klippe, der kan stige op og ud af ingenting klaske bolden ind fra ti meter. Den type spiller har FHK ikke i truppen, men de skal derimod forsøge at iscenesætte spillere som Rune Schrøder, Rune Andersen, Nikolaj Mehl og Jakob Mikkelsen.

Hvorom alt er, så er FHK godt på vej med forberedelserne til ligasæsonen, hvor det ser ud til, at FHK skal satse på fart over feltet for at få scoret de nødvendige mål.

https://www.place2live.dk/fredericia/