Det prestigefyldte og flotte havnekontorbyggeri, Port House begynder gradvist at finde sine nye beboer. En af dem er den sønderjyske virksomhed Etex Group fra Rødekro, som rykker ca. 30 arbejdspladser til Fredericia.

Nyheden om virksomhederne, der flytter ind i Port House, gør også Borgmester Jacob Bjerregaard glad.

Borgmester Jacob Bjerregaard, da han talte til rejsegilde for Port House. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Først og fremmest glæder vi os over den positive udvikling i Kanalbyen, men også, at Port House skyder flot op – og første etape snart er færdig. Jeg er naturligvis glad for, at Etex Group fra Rødekro har valgt at flytte til Fredericia. Jeg har selv mødtes med dem nogle gange – og det har været godt. Det, at virksomheder etablerer sig i Fredericia, betyder mange gode ting for byen. Det skaber liv, skaber jobs og sætter ekstra gang i vores by. Det kan jeg kun sætte pris, så der skal lyde en varm velkomst til Etex Group”, siger Borgmester Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN. 

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Etex Group glæder sig til at komme til Fredericia, hvor de starter et nyt kapitel i virksomhedens historie. 

“Den 1. juni 2019 starter et nyt kapitel for Etex Nordic. Vi flytter nemlig hele vores danske administration til Port House i Fredericia. Vi vil stadig have lager i Rødekro, men vores tekniske eksperter, projektfolk, kundeservice, marketing og øvrige administration flytter til en unik beliggenhed på havnen i Fredericia, hvor vi bliver en del af den nye Kanalby ved Lillebælt – og dermed aktør i udviklingen af en ny og moderne bæredygtig bydel,” fortæller Nordic HR Manager Susanne Taulbæk og fortsætter:

“Vi glæder os alle meget til at indtage vores nye lokaler og omgivelser og ikke mindst, til at byde alle vores kunder og samarbejdspartnere velkommen hos os. At yde en excellent kundeservice og hjælpe vores kunder i en travl hverdag, er en absolut topprioritering for os hos Etex, hvorfor nye faciliteter med nem logistisk adgang, nyt inspirerende showroom og moderne uddannelseslokaler, er absolut nødvendigt for at kunne yde vores bedste for vores kunder. Vi glæder os til at byde alle venner af huset velkommen på havnen i Fredericia i 2019.”

Projektdirektør, Tim Erling Halvorsen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

To andre aktører, som rykker ind i Port House er Projektsekretariatet bag Kanalbyen i Fredericia og Business Fredericia. 

“Kanalbyen er meget glade og spændte på at skulle flytte med en masse spændende virksomheder til det nye Port House. Det har været skønt at se huset skyde op og vi glæder os til det tætte samarbejde med ADP og andre gode kræfter i Kanalbyen i årene fremover”, fortæller Projektdirektør Tim Erling Halvorsen til Fredericia AVISEN. 

Erhvervsdirektør hos Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer er stolt over fremgangen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Erhvervsdirektør hos Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Business Fredericia med Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer i spidsen ser frem til at rykke ind i Port House. Med et solidt netværk i et spændende hus er der grobund for at skabe synergier, fortæller direktøren blandt andet.

“Det er utrolig interessant at blive en del af Port House. Nu har vi jo fulgt bygningen fra plan til realisering, og den rejse har været spændende. Nu starter næste del af rejsen, og den vil vi også med på,” siger Kristian Bendix Drejer og fortsætter:

“Det er et spændende miljø, vi bliver en del af. Det giver synergier, knowhow og deling af viden, som jeg er sikker på, vil gavne både os og Fredericias virksomheder. Vi glæder os til at komme i gang i de nye rammer”. 

Om Port House

Port House opføres som et moderne og fleksibelt flerbruger kontorhus i Fredericia, som er bestående af to bygninger på i alt 8.062 m2 og med mulighed for kontorlejemål fordelt på fem etager. Bygningerne indeholder kontorer, fælles reception, et mødecenter samt en kantine. Der opføres desuden et parkeringshus med mulighed for parkering evt. i kombination med en etableret parkeringsplads ved ejendommen. ADP A/S, som ejer og driver Fredericia Havn, står bag opførelsen af Port House, der samtidig bliver nyt domicil for ADP.

Med en central placering i Fredericias nye klimasikre Kanalby ved Lillebælt, får Port House én af Danmarks bedste beliggenheder. Udviklingen af en ny og moderne bæredygtig bydel tæt på bymidten og havnefronten ud til Lillebælt vil over de næste mange år transformere Fredericia fra industriby til kanalby. I Sønder Voldgade kvarteret, som er en del af den samlede kanalby, opføres der over de kommende år i alt 36.000 m2 byggeri. De første 15.000 m2 forventes at blive opført i august 2017, og denne etape indeholder tre punkthuse med lejligheder og Port House.

Port House står efter planen klar til indflytning i to etaper. Den første bygning er klar primo 2019 og anden bygning i foråret 2020. Arkitekt på Port House er Schmidt Hammer Lassen og A. Enggaard A/S bliver totalentreprenør.

Moderne kontorhotel med unik beliggenhed 
Port House har en central beliggenhed med nem tilkørsel fra motorveje E20/E45. Kontorbyggeriet opføres i beton, rustent stål og træ som gennemgående elementer, der giver et maritimt udtryk og trækker referencer til det klassiske havnemiljø. Formsproget er enkelt og skarpt med velvalgte detaljer og materialer. Området omkring Sønder Voldgade kvarteret bliver et gedigent og sammenhængende bykvarter med grønne arealer, promenader og kanaler.

www.eventc.dk