I løbet af de seneste seks måneder har FGU Trekanten sendt 240 elever videre til ungdomsuddannelser og beskæftigelse. Det viser de første tal fra FGU Trekanten, efter institutionen blev etableret i august 2019.

En udvikling man ikke kan undgå at få øje på

En af dem, der er blevet udsluset til en ungdomsuddannelse, er Tristan Jensen. Han har diagnosen autisme og har gået på specialskole det meste af sin skoletid. Efter 10. klasse startede han på FGU Trekanten i Fredericia. Dengang havde han svært ved at stå på egne ben og åbne sig for andre.

– Jeg ville helst gemme mig i et hjørne. Min autisme gør, at jeg ikke kan lide forandringer, og jeg har svært ved at snakke med fremmede. Jeg kunne være meget usikker og føle mig skidt tilpas, fortæller Tristan.

Tristan startede på FGU for at udvikle sig personligt og finde en vej, der passer til ham. I løbet af de seneste to år har han gennemgået en udvikling, man ikke kan undgå at for øje på, og efter sommerferien startede han på uddannelsen som bearbejdningsmed på EUC Lillebælt.

– Jeg har udviklet mig sindssygt meget socialt. Nu kan jeg snakke med mange forskellige folk. Min underviser har været utrolig hjælpsom, og han har lært mig, at det er okay at have det svært, siger Tristan.

Selv om Tristan er startet på en erhvervsuddannelse, har han ikke lagt FGU helt på hylden endnu. Han er nemlig blevet FGU-lærling på metalværkstedet på FGU Trekanten som en del af uddannelsen som bearbejdningssmed. Kravene for en FGU-lærling er de samme som for en ordinær lærling. Men på FGU kan Tristan være i trygge rammer med en større nærhed, som han bedre kan vokse og trives i.

– Det er utrolig fedt, og jeg er da også lidt stolt. Jeg kender stedet og menneskerne her, og på den måde er det muligt for mig at komme videre i uddannelse, fortæller Tristan.

Et springbræt til videre uddannelse

FGU er en uddannelse for unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at blive klar til at tage skridtet videre mod en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller et job. Her deltager eleverne i undervisning, som er tilpasset deres interesser og faglige niveau, og de har mulighed for at udvikle sig fagligt, personlig og socialt i et stærkt ungemiljø.