Forside Middelfart Flere trafiksikre teenagere på vej i Middelfart kommune

Flere trafiksikre teenagere på vej i Middelfart kommune

DEL

Eleverne 9.B på Lillebæltskolen får snart endnu mere trafik på skoleskemaet. Deres lærer har deltaget i konkurrencen ‘Vind en vikar’ og vundet præmien, som er en gæsteunderviser fra Rådet for Sikker Trafik. Det gavner nu børnene, så de kan blive mere sikre i trafikken.

Der er god grund til at sikre, at teenagerne bliver undervist i at træffe sikre valg i trafikken. Over ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige, viser tal fra Vejdirektoratet.

Men for en travl lærer i folkeskolens ældste klasser, kan det være svært at finde tid til trafikundervisningen. Middelfart Kommune, TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik har derfor lanceret ‘Vind en vikar’, så flere teenagere bliver undervist i trafik.

30 lærere har vundet en vikar

Mere end 300 lærere landet over har deltaget i konkurrencen. Der er udtrukket ti vindere per region, som nu kan se frem til at få besøg af en gæstelærer til at undervise eleverne i 7.-10. klasse i trafik.

  • Det er flot, at 9.B på Lillebæltskolen har vundet en vikar, der er ekspert i sikker trafik. Det giver forhåbentlig inspiration og viden om, hvordan teenagere kan undgå uheld. Vi ved at teenagere er særligt udsatte, fordi de er et sted i livet, hvor forældrenes formaninger betyder mindre, og opfattelsen af egen usårlighed kan betyde mere. Derfor er det særligt vigtigt at have fokus på trafiksikkerhed for lige netop teenagere, siger Johannes Lundsfryd Jensen, der er borgmester i Middelfart Kommune.

Hjælp til forældre til teenagere

Konkurrencen ”Vind en vikar” er en del af den landsdækkende kampagne ‘Teenager i trafikken’, som sætter fokus på, at 13-16-årige er særligt udsatte i trafikken.

Kampagnen ’Teenager i trafikken’ henvender sig desuden til forældrene med redskaber til, hvordan de kan hjælpe deres børn sikkert på vej. På www.sikkertrafik.dk/teenager giver psykolog Ulla Dyrløv forældrene gode råd til at lave aftaler, der holder, så teenagerne bliver bedre til lægge mobilen i lommen, når de cykler, at huske hjelmen og for eksempel ikke blande alkohol og scooterkørsel.

På hjemmesiden kan man også høre teenagere fortælle, hvorfor de synes, det er en god ide, at deres forældre stiller krav og laver regler om, hvordan man som ung bør opføre sig i trafikken.

Om kampagnen ’Teenager i trafikken’

Det er Kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og Tryg Fonden, der står bag kampagnen ’Teenager i trafikken’. Kampagnen skal blandt andet styrke den obligatoriske trafikundervisning for de ældste skoleelever og give forældre gode råd til at passe på deres teenagere.

Kontakt

  • Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik: 6165 0443
  • Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, Middelfart Kommune: 25 28 41 42
DEL