For ledelsen på Fredericia Gymnasium har det siden genåbningen været en turbolent tid, men siden det seneste udbrud for nogle måneder siden er det lykkedes at holde coronavirus på afstand. Men nu er flere klasser sendt hjem, i alt er ligenu 3 klasser hjemme i karantæne.

»Forrige uge var en elev i skole i 3 dage, uden at eleven vidste at denne var smittet. Opgaven er derfor at opspore, hvem han har været i kontakt med«, fortæller vice-rektor Peter Knudsen.

I dag er der også en hjemsendt lærer, der har været i kontakt med en smittet, og det bekymrer Peter Knudsen lidt mere, fordi de nu skal opspore flere kontakter i klasserne der er blevet undervist i. Uanset hvad så er det umuligt at garderer sig helt mod smitten, og i de konkrete tilfælde er den også kommet udfra og ind på skolen. Men beredskabet og håndteringen har nu fungeret i nogle måneder, så man håber det går.

»Vi er straks tilstede, når vi får informationer om en smittet. Eleverne er også rigtig gode til at orientere hinanden, så jeg synes faktisk vi reagerer hurtigt. Men naturligvis ser vi også på andre dele af landet, hvor det udvikler sig. Dem vi sender hjem kan først blive testet 4 dage senere, så det giver naturligvis en træls ventetid«, siger Knudsen.

Lærere og elever har siden myndighedernes påbud om masker vænnet sig til situationen, og håbet er at de mange foranstaltninger har en effekt. Men det er fortsat den konsekvente hjemsendelse af hele klasser, der er gymnasiets håndfaste strategi for at forebygge yderligere smittespredning.

»Vi er opmærksomme på situationen i de enkelte klasser, og ser vi samlet på den seneste periode, synes jeg vi har klaret den. Den ene af de 3 nuværende hjemsendte klasser forventer vi tilbage snart, og så er der ikke andet at gøre end at vente på testresultaterne fra de resterende«, slutter Peter Knudsen.

Fredericia Gymnasium har løbende måttet hjemsende klasser, og tror også at der kommer flere nødvendige hjemsendelser fremover.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer