Flere hundrede fredericianere trodsede det stormfulde og våde februar vejr og var med til at gøre åbningen af Frederiks Kanal – den første kanal i den nye kanalby FredericiaC – til en festlig begivenhed.

Fra arrangementets start kl. 16 var hovedteltet ud til Frederiks Kanal fyldt med mennesker. Og mens projektdirektør Tim E. Andersen, Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard og bestyrelsesformand Carsten Koch holdt taler, strømmede mange flere til.

”Jeg vil gerne takke de mange Fredericianere, der mødte op. Når så mange vælger at komme på en råkold vinterdag, vidner det om, at der er positive forventninger til FredericiaC-projektet. Det mærkede man også tydeligt i går, og jeg sætter stor pris på de mange positive tilkendegivelser, der kom til Frederiks Kanal og diget omkring Gl. Havn”, siger Tim E. Andersen, projektdirektør i FredericiaC.

Markerede lysets komme

Efter talerne blev kanalen og diget officielt indviet af FredericiaC og partnere bag projektet – Fredericia Kommune og Realdania By & Byg – der gik sammen om den ene saks, der var taget med til at klippe snoren til det nye anlæg.

Åbningen af Frederiks Kanal og det landskabelige dige omkring Gl. Havn, der tilsammen sikrer både den nye kanalby og Fredericias historiske bymidte mod stormfloder fra Lillebælt og havvandsstigninger, blev også markeret med lys på kanalen. Dette som et farverigt symbol på, at den mørke vinter er ved at være slut og at den fremtidige udvikling af den nye kanalby tegner lys.

Christianskirkens drenge- og mandskor sang bl.a. også lysets komme og fyldte hovedteltet med stemningsfulde toner i godt en time.

Liv ved kanalen

Da den officielle del af programmet var slut, gik mange af de fremmødte en tur langs kanalen, hvor de bl.a. kunne opleve havkajakroere tage de første åretag i Frederiks Kanal.

På begge sider af indsejlingen til kanalen var der opstillet madboder, der bl.a. serverede gourmet- burgere, grøntsagssuppe og hotdogs, som tiltrak mange sultne gæster.

Mange benyttede også lejligheden til at skrive sig på FredericiaC’s boligliste, hvor man – helt uforpligtende – kan tilkendegive sine ønsker til en bolig i kanalbyen. Man skriver sig på boliglisten på FredericiaC’s hjemmeside www.FredericiaC.dk