Danmarks Statistik har netop offentliggjort de nyeste tal for kommunernes befolkningstal. Her viser der sig en fremgang i Fredericia, omend vores nabo mod øst tiltrækker endnu flere borgere. Men det faktum at flere kommer til vækker glæde hos Formand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen.

51.377 således lød tallene fra Danmarks Statistik ved udgangen af første kvartal. Nu er vi nået til næste måling, og her lyder tallet på 51.408. Det betyder altså, at vi er blevet 31 flere i Fredericia i løbet af det sidste kvartal.

Det står dog i kontrast til, at vi på samme tid sidste år havde 51.442 borgere i kommunen. Altså er vi det seneste år rent faktisk blevet færre. Men de nye positive tal vækker optimisme og håb for at vi igen kan tiltrække flere nye fredericianere.

“Jeg er rigtig glad for at se den udvikling. Vi skal også huske at se det i en sammenhæng. Ultimo 2018 lå vi på det højeste nogensinde med 51.427. Før det lå to gode år, især fra 2017 til 2018 hvor vi havde flere hundrede tilflytter. Forrige år var lidt mere lunkent med +100. Så fik vi en skuffelse sidste år, hvor vi så en tilbagegang på 50 borgere”, fortæller formand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen.

“Man kan vælge at fokusere på, at vi ligger under det tilsvarende tidspunkt sidste år. Men vi kan også se det sådan, at skal vi sætte en ny rekord igen, så mangler vi kun 20 personer yderligere. Så jeg vil glæde mig over den her udvikling, i en tid hvor man kunne tro at nogle måske ville klappe hesten. Det giver grundlag for optimisme. Ser man på tallene over en 10-årig periode, så er det en entydig positiv udvikling, hvor vi lå under 50.000 – og nu er sigtepunktet i første omgang 52.000, men længere fremme med alle vores investeringer, så ser jeg optimistisk på det”, fortsætter Jørgensen.

“Man kan se på det her på mange måder. Nogle er rene bosætningskommuner og andre er måske mere rene erhvervskommuner. Vi vil skræve over begge dele. Vi vil have en aktiv og dynamisk erhvervsudvikling, og samtidig vil vi være en attraktiv både bosætningskommune og turistkommune. Vi skal stå på alle tre ben, hvis vi fortsat vil være den succeshistorie vi er”, slår Christian Jørgensen fast.

Fremhævet citat: Jeg er glad for de her tal, og jeg vælger at sige at glasset er halvt fyldt i stedet for halvt tomt.

I har arbejdet meget med bosætning i landsbyerne, tror du at det har haft en effekt?

“Vi kan se, at Taulov og Skærbæk-området, der er der en vækst derude – også netto. Det kan tilskrives både de sociale boligselskaber opfører almen boliger, men der er også private og offentlige udstykninger. Så det er helt klart, at det er en medvirkende faktor”, svarer Jørgensen og fortsætter:

“Jeg glæder mig også over, at når vi ser på landsbyområderne, så er der omsider kommet gang i udstykningerne i Pjedsted – også hvor folk der kommer udefra er begyndt at bygge. Det rykker ikke voldsomt i total-tallene, men det at der er kommet gang i den derude det glæder mig. Det er en del af den gode historie. Det har jeg et håb om, at det også fortsætter”.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Hans Thomassen
Hans Thomassen
23:30 - 22. maj 2020 23:30

Om igen – der er både vrøvl i tal og årstal.
Fakta er at der i løbet af 2019 var en minus udvikling i på 50 og at der også er en negativ udvikling her i 1. kvartal.
Det er en rigtig dårlig udvikling i befolkninsudviklingen og bestemt noget byrådet burde tage alvorligt. Fremfor i den grad at tale tallene op. som vi hele tiden hører byråd og borgmeste gør.
Den noget mindre kommune lige ovre på den anden side i Middelfart, steg med næsten 400 i 2019 og er noget over 100 allerede efter første kvartal 2020.